kaplumbağa beslemek

entry54 galeri8 video1
    1.
  1. kaplumbağanın yaşadığı su ile dolu kutunun ağzı kapanmazsa kaplumbağayı evde aramak zorunda bırakan, kedi köpek gibi güzelim sevimli hayvanlar varken neden kaplumbağa dedirten durum.
    1 ...
  2. 2.
  3. Odanızdaki kokuyu farkedince sizi pişman ettiren eylem.
    (bkz: Kamplumbağalar da kokar)*
    2 ...
  4. 3.
  5. oyun hamurunu bile büyük bir keyifle yedikleri düşünülürse zor olmayan eylemdir.
    0 ...
  6. 4.
  7. iki kaplumbaganiz varsa sayet, anormal musabakalar duzenleyip 1. geleni mukafatlandirabilirsiniz.
    3 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. kış uykularına yatmaları için onları sıcak tutsun die koltuk minderlerinin altına koyup yazın onları almayı unutmassanız sorun yok.
    3 ...
  11. 7.
  12. asosyal insanın hayatına hareket ve aksiyon katmak için yapması gereken eylemlerden biri.
    0 ...
  13. 8.
  14. hem bakımı cok kolaydır hem zevklidir. evin icinde nereye giderseniz pesinizden gelir. en buyuk avantajı ise sehirlerarası yolculukta otobuse hayvan sokmak yasak olmasına ragmen, gizlice iceri sokabiliceginiz ve yolculugunuz bitene kadar da kimsenin farkına varamayacagı tek hayvandır. :)
    3 ...
  15. 9.
  16. insana huzur veren ancak o sevimli yaratığın başına bir şey gelince insanı kahreden durum. bir tanecik tosbağam abdülmuttalip anısına....
    2 ...
  17. 10.
  18. esasinda cok zevkli bir eylemdir ama sonu genelde hüsranla biter.
    önce minicik hayvan ve ona uygun su dolu bir kap,kabin icine tas,oyuncak semsiye,vs alinir. ilk günler yerini yadirgayan hayvan sadece yem atildigi zaman kafasini kaldirma lütfunda bulunur. zamanla yeni yerini benimseyen hayvancagiz, kendisine ayrilan ve güzelce süslenen yuvasinin disinda ki dünyayi da kesfe karar verir. sabah kalkip yemini atmak icin yanina yaklastiginizda kabin icinde göremediginiz kaplumbagayi el fenerleriyle aramaya baslarsiniz bir süre sonra. iste isin eglence kismi burasidir. genelde koltuklarin,kanapelerin altindan cikar minicik yavrunuz. alir yerine götürürsünüz sevkatle. ismini kendi kazanmistir o, "serseri"dir artik sizin icin. ama bu firarlar fazlalasinca, üstüne kabin o kendine has kokusu da sinince daha fazla sinir olmaya baslarlar ev ahalisi. aldiklarina alacaklarina pisman olurlar. bir sabah uyanir bakarsiniz ki yine yerinde yok, ama evde de bulamazsiniz bu sefer ve büyüklerin "balkondan düsmüstür" sözlerine inanmak zorunda kalirsiniz bir müddet sonra aslinda gercegin öyle olmadigini bile bile. ve unutursunuz zamanla o minik serseriyi, sanki eve hic girmemis gibi öyle bir yaramaz, yada unuttugunuzu sanirsiniz en azindan ta ki günün birinde internette ki bir sözlük'te kaplumbaga beslemeye yönelik bir konu görüp, ona yazi atincaya kadar. sonra yazdiklarinizi bastan okuduktan sonra boyutu ne olursa olsun, bir zamanlar tamamiyle size ait olmus olan bu hayvani gercekten sevmis oldugunuz farkedersiniz.
    8 ...
  19. 11.
  20. 12.
  21. güzel birşey olsa gerektir. fazla masrfı yok, uğraşması yok... hem ayrıca uzun yaşamalarından mütevellit, torununuza da kalabilir. *
    6 ...
  22. 13.
  23. cicili bicili kucuk "malezya tosbasi" beslemek isterseniz;
    gerizekali arkadasinizin;
    - olm... bunlarin suyuna biraz tuz atalim, iyi gelir.
    tarzi sacmaliklarina kanmayin, zavalli tosbaciklar haslaniyor resmen. tuzlayinca.
    * carl lewis ve selattin'in aziz ruhlarina hitafen.
    5 ...
  24. 14.
  25. kim kimi hangi açıdan beslemektedir sorusunu illa ki sorduran eylem.
    0 ...
  26. 15.
  27. hiçbir zahmeti olmayan eylemdir.ara sıra eşyaların bi köşesine takılıp,hareket edemedikleri durumlarda seste çıkaramadıklarından,saatler boyu aramanıza sebebiyet verselerde kaplumbağaseverlerin vazgeçmeyeceği birşeydir.
    1 ...
  28. 16.
  29. kaplumbağalar hakkındaki düşünceleri değiştiren eylemdir. o küçücük şeyin ne kadar hızlı ve azimli olduğunu görürsünüz. kafanızı başka bir yere çevirdiğinizde yok olduğunu görüp telaşa kapılırsınız. kafasını olabildiğince uzatarak yastıklara falan tırmanmaya çalışır. çok da oburdurlar özellikle günün belirli saatlerinde yem veriyorsanız sizi gördüğü an anlar ve çıldırır, olduğu yerden size doğru tırmanmaya başlar. nerde bir kuytu köşe bulsa hemen girip uyuklamaya başlar. ama bakımı öyle kolay değildir. bir hasta oldu mu bu küçücük şeye ne kadar bağlandığınıza inanamazsınız. çok kolay mikrop kapar özellikle gözleri bir mikrop kaptı mı kör olur ve bi süre sonra solunum yollarına bulaşır. artık kaplumbağanız kördür ve burnundan nefes alamamaktadır. koklayamadığı ve göremediği için yem de yiyemez. o oburluğundan şişmanlaşmış, kollarını bacaklarını içine sokarken yanlarından etler fışkıran hayvan bir süre sonra bir deri bir kabuk kalır. o nefes almak için ağzını her açtığında içiniz cız eder. kendinin bir kaç katı fiyatındaki ilaçlardan alırsınız ama hiçbiri fayda etmez. dediğim gibi bir hasta oldu mu ne yapsanız boş. o yüzden hijyenine çok dikkat etmeli, elleyip durmamak ve yerlerde falan dolaştırmamak gerekir. et ve türevlerinden, yeşilliklerden vermek bağırsaklarını bozar tabi su kaplumbağasıysa. sadece yeminden vermek en iyisidir.
    hayvanla hiç ilgilenmeden bu hiçbir şeyi sallamıyor yahu demek doğru değildir. o küçücük şey sizin bakımınıza muhtaçtır.
    *
    6 ...
  30. 17.
  31. bu hayvanlar kuru kurt yiyormuş yazık yahu. ~ (bkz: gülücük)~
    0 ...
  32. 18.
  33. aldığınız zaman kaplumbağa 90 yaşında değilse ve onu atmaya kıyamayacaksanız muhtemelen sizi bile gömecektir o hayvan. insanların eşlerine dahi bir ömür katlanamadığını düşünürsek yapılması pek mantıklı değil. *
    0 ...
  34. 19.
  35. ne yedigini bilmeden alip her turlu yiyecegi kafasindan asagi bosalttiktan sonra hic bir atraksiyon gormediginiz icin uzuntu veren eylemdir.
    0 ...
  36. 20.
  37. marulla yapabileceğiniz eylem. kendinden büyük bir marul yaprağını yavaş yavaş çiğnemesini izlemenin, tv izlemekten daha zevkli olduğu kesin.
    2 ...
  38. 21.
  39. kaplumbağanın firar ederek minderin altına girip sizin de üstüne oturmanızla sonuçlanabilecek bir durumdur.
    3 ...
  40. 22.
  41. rahmetli kaplumbağam mercimekten sonra bir daha beslemeyi düşünmediğim hayvan türü.
    1 ...
  42. 23.
  43. para ister. kabuğu çatlar, kremini almak.. evet, yenisini almak 15 ytl. ancak yeni bir yavru kaplumbaga almak sadece 8 ytl. *
    0 ...
  44. 24.
  45. evde uğur böceği beslemeye çalışmaktan biraz daha mantıklı eylem.
    2 ...
  46. 25.
  47. kaplumbağanın ölmesi gibi bir durum da var ki, insan hakikaten ağlıyor.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük