dış görünüş olarak öyle büyük bir cazibeye sahiplerdir ki bu yüzden çoğu insanı kendilerine hayran bırakırlar. ama bu hayranlığı ve sempatiyi insanlar arzularken, kaplanların arzuladığı söylenemez.
vahşi doğası gereği insanlara alışması zordur. evcil hale getirilerek sirk gösterilerinde kendilerinden faydalanır, korkuya kapıldığı zaman da parçalayıcı bir yapıya dönüşür.
Panthera tiglis adı ile de bilinen kaplanlar, 130-320 kg arası ağırlıktadır. Çoğu zaman gece avlanırlar, büyük çene, büyük ve keskin dişler, yumuşak yürüyüşler ve güçlü pençelere sahip olmaları ile bilinirler. Mükemmel bir koku hissi, keskin bir işitme, karanlığa iyi bakma ve ağaçlara kolayca tırmanma yetenekleri vardır.
türkiye'de en son 70'li yıllarda 3 tane görülmüş sonra ne olduğu bilinmemektedir. anadolu'da ne olabileceğini az çok kestirebiliriz.
Kedigiller ailesinin en büyük ve cüsseli üyesi sanılanın aksine aslan değil, kaplandır ve günümüz kaplan popülasyonunun yaklaşık yüzde 80i hindistanda yaşar.
Bana aslandan daha çekici gelen vahşi hayvan (bkz: kaplan vs. Aslan).
Çok karizmatik bir koca kedi, ayrıca derisinin rengi de çok güzel (bkz: ateş rengi), üstünde de siyah-siyah hatlar.. Bir hayvan olmak istesem maymundan sonra ikinci seçeceğim.
Bi de bunların beyaz olanları var, sanırım sayıları çok düşmüş. Yazık hayvanlara.. Sevin onları.
Kedigiller ailesinin en büyük ve en kuvvetli kedisi. Sibirya kaplanı 400 kiloya ulaşabilmektedir. Ortalama bir Kalahari erkek aslanı ise 165 kiloya ancak tekabül etmektedir. Aslan ve kaplanı dövüştürme fantazisi vardı eskiden, meşhurdur. Fakat bilinsin ki kaplan, Afrika aslanını rahatça alt eder. Afrika aslanının pençesi 220 kilo baskı ile vururken kaplan da bu kuvvet 300'ü geçiyor. Aslan kaplana zarar dahi veremez.
Bir gün mutlaka birisini bebekken büyütüp beraber dünyayı gezmek istiyorum. Bir gün haberlerde kaplanıyla dolaşan bir deli görürseniz o benim işte. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1806683/+
kedigiller familyasının en büyük üyesi ne kaplan ne de aslandır. yabancıların liger (lion-tiger), bizimkilerin ise kaslan (kaplan-aslan) dedigi melez bir türdür. fakat dogal hayatta bir aslan ve kaplan ciftlesmeyeceginden sadece deneysel olarak üretilmistir. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1801436/+
gezegenimiz 6. büyük biyolojik yok olma sürecini yasadığı için aslan kaplan gibi hayvanlar da ilerideki insanlar için büyük olasılıkla dinazorlar gibi yani çok uzak geçmişte var olmuş ve tükenmiş hayvanlar olarak kalacaktır.