kuş kadar aklıyla hiç bir düşünme zahmetinde bulunmayan ergenusların eleştiri cümlesi.
kapatılması gereken üniversite yoktur, geliştirilmesi gereken üniversite vardır. Eğitim her yerde her zaman şarttır. yıllar yılı cahil bırakılmışlığın tesiri olarak halimiz ortadayken kurulan veya parçalanarak bir kaç fakülte eklemeleriylemyeni bir üniversite ismiyle anılan her kuruma ihtiyacımız var. Bunlar bizim geleceğimize diktiğimiz tuğlalar.
Sen anadolunun herhangi bir yerinden mezun mühendisin, iktisatçının, öğretmenin veya farklı bir fakülte mezunun özel sektörde bir odtülü, boğaziçili ,itülü gibi değerlendirildiğini mi sanıyorsun? elbette oralarda verilen eğitimin niteliği belli, özel sektör bunun elemesini kum eler gibi yapabiliyor, devlette buna göre adil davranabilmeli bu rası eleştiriye açık bir durum ama kurulmaya çalışılan onlarca eğitim kurumunu eleştirmek ise ancak bağnazlık.
üniversiteler kapatılır kardeşim öyle bir kapatılır ki şuana kadar kapatılmayan kabahat
sanayisi olmayan şehre mühendislik fakültesi kurarsan kapatılmalı
adalet sarayı damdan bozma bina olan şehre hukuk fakültesi kurarsan kapatılmalı
hastanesi olmayan üniversite tıp fakültesi açarsa kapatılmalı (yok şu hastane ile anlaşmalıymış yok şunla geçin efendim onları)
şuan türkiye de 193 tane üniversite var bunların 109 tanesi devlet 76 tanesi vakıf(özel) 8 i ise vakıf(özel) meslek yüksek okulu bunların %70 i temiz kapatılmalı yada enstitüye çevirilmeli.
Hiçbir üniversite kapatılmamalı ama okulun yüzde 5 inin saçma sapan kavgaları yüzünden yüzde 95 i mağdur edilmemeli üniversite yönetimleri hangi görüşten olursa olsun eğitim almaya değil de ideoloji dayatmaya gelenlere engel olmalı.
Üniversiteden ziyade ihtiyacın dolduysa bölümü dondurmak ihtiyacın varsa o bölümü tekrar 1 -2 yıllık açmak hem boşa okuyup ailenin ekmek parasını ve öğrencinin alın terini kurtarır .
ilçelerde deyim yerindeyse köylerde açılan fakültelerin ve meslek yüksek okulların tamamı kapatılsın. sadee kaliteli işçiler ve teknikerler yetiştirebilecek meslek okulları kalsın. onun dışında dersane gibi apartman katına kurulan bütün özel üniversiteler kaparılsın. yurt barınma sıkıntısı olan bir çok bölgede üniversiteler var. bunların tamamı kapatılsın.
özellikle istanbulda en aşağı 20 tane gereksiz boş üniversite var bunların hepsi kapatılsın.
yada hiç yoktan şartlar iyileştirilsin.
hepsinide geçtim bre adam her üniversiteye basıyorsun 50 tane bölümü. her bölüme alıyorsun 300 kişi. daha sonra 4 sene içinde işsizler ordusu yaratıyorsun.
bu kafayla gidilirse 2023 e geldiğimizde ülkede işsizlik %20 lere dayanacak.
Fazla üniversite'den zarar gelmez arkadaşlar sıkıntı üniversitelerin nitelikli olmaması. Bazıları özel üniversiteler kapansın demiş, eyvallah özel üniversite yönetimlerinin izlediği politikayı çoğumuz doğru bulmuyor ama devlet üniversitelerinin hali ortada bunu her gün ege üniversitesinin kampüsünden geçen biri olarak söylüyorum. Belki evet özeller kapatılınca devletler eski günlerine geri döner hocalar paraya tamah etmezler ama bunların olması artık zor. Kapatmak yerine gerçek anlamda bilim öğrenim yuvası yapılması, paranın, sağ solun arka planda bırakılması gerekli.
ilk kapatılması gerekendir.
ismi nişantaşı kampüsü bayrampaşada, adı üniversite binası otoparktan üniversiteye çevrilmiş.
durumun vehametini siz düşünün.
ilim, irfan sahibi gençliğin haline bakınız! Üniversitelerın kapatılmasını istiyorlar. Avrupa üniversitelerı gibi değilmiş!
E ne yapacağız kapatacağız. Yani gücüm tofas arabaya yetiyor ama ya mercedes olacak yada olmayacak. Hiç tofasta deneyim kazanıp, onunla işimi idare edip zamanla yavaş yavaş markayı değiştirerek, modeli yükselterek mercedese ulaşma azmi ve kararlılığı yok.
Tabi yâ! Avrupa daki o bahsettiğin üniversiteler hemen öylece oluştu ya. Bu çektiğimız sıkıntılar doğum sancısı. Hele bir kaliteyi isteyin.
ortam yapacağız diye kendini kasan , derse girmeyip cafelerde oturmayı marifet sayan ,aslında birbirine hiçbir yararı dokunamayan hep aynı muhabbeti yapan, herkesin sabahlamayı gecelere kadar oturmayı bir bok sandığı bir neslin bulunduğu tüm üniversiteler kapatılsın. bunun yerine kendimizi kasmadan kırda bayırda dolaşalım daha iyi bence eğitim adına bir şey yok çünkü.
arkadaşlar kendince don kişotluğa soyunmuş ama bilkent'e parası yeten adam orası kapanırsa da gider yurt dışında okur.
sen onunla hiçbir şekilde aşık atamazsın zaten.
o yüzden olacaksa da bilkent, tobb gibi üniversiteler olsun.
neyse;
bunun dışında üniversitelerin yarısından fazlası kapatılmalı.
kalan üniversitelerde kalifiye eğitimcilerle güzel bir eğitim verilmeli öğrencilere.
mühendislik fakülteleri akademisyen yetiştirme kursu gibi çalışmamalı, teoriden öte pratik ağırlıklı olmalı.
sözel bölümler özellikle asgari düzeyde öğrenci kabul etmeli ve sıkı bir eğitimden geçirilmeli.
eğitim fakülteleri mümkünse atama bekleyen öğretmenler bir yere atanana kadar öğrenci kabul etmemeli.
sonrasında ise ihtiyaç mukabilinde kontenjanlar açılmalı.
uzar da uzar bu liste.
nitekim herkes üniversite okumamalı, öğrenci sayısı azalırsa devlet ordu'daki çocuğa da, ağrı'daki çocuğa da yeterli yardımı yapabilir büyük şehirlerde okuyabilmesi için.
bilmem kaç milyon öğrenciye 300 TL burs vereceğine yarısı kadar öğrenciye 600 tl verir mesela.
ha okuyamayan daş mı yesin? elbette hayır.
onlara da özellikle meslek liselerinde iyi bir eğitim vererek üniversite okumalarına gerek kalmadan hayata hazırlayabilirler.
demircinin, marangozun, elektrikçinin kalifiyesi, eğitimlisi de gerek bu ülkeye.