aslının konyak olduğu, kanyak tabirinin bir içki sofrasında kafası kıyak bir atatürk ten geldiği rivayet edilir. ancak doğruluk derecesi tartışılır tabi (keşke ben de o çilingir sofrasında atatürk ile kafayı çekmiş olsaydım da şu başlığın altına sağlam bir entry girmiş olsaydım)
bir yudumu bile içinizi ısıtmaya yetiyormuş meğer. çok masum bir içki. şişesinin şekli de harika. biraz kanyak biraz sevdiğinin gülümsemesi. içinizi ısıtmanın en iyi yolu budur. bak yine içesim geldi ..
şu an içtiğim şey, 2 . şişe itibari ile el uyuşukluğu yapar. içtiğim cep kanyağıdır da beden cebe sığmaz. cebe konulası şeydir lakin cebte durduğu gibi durmaz. fonda yansılamar vardır ney üfler, mey gelir. neyzen teyfik buyurmuştur akla o gelir.
Soğuk kış günlerinde evden çıkmadan 2 yudum içildiği takdirde üşütmeyen,lezzetli olduğu kadarda çekici bir şişeye sahip olan ( (bkz: cep kanyağı) ) alkollü içki türü.
bir şişesi tek başına içildiğinde, adamı yere serme garantisi olan içkidir. onu içtim birşey olmadı, bu bana dokunmuyor, o etkilemiyor diyenlerin, son çaresi kanyaktır.
Fransız konyağının ismini kullanmaya kalkan tekel'in Fransızların tepkisi ile karşılaşması sonunda adını kanı yakan, ısıtan anlamında "kanyak" olarak değiştirdiği söylenen içki. Bombeli bir bardakta kahve eşliğinde içildiğinde büyük keyif verir. Birbiriyle karıştığında tamamlayıcı olurlar.
bir içki türüdür şarabın damıtılmasıyla elde edilir. fransanın cognac (konyak) kasabasında ilk kez üretildiğinden konyak veya brendy denilir. en ünlü markalarından biri yunanlıların ürettiği beş yıldız metaxa dır.
hala satılıyor mu bilmediğim içkidir. hatta içkimizdir denir.
insanlarda konyak ile kanyak arasındaki farkı sorgulama dürtüsünün sebebidir. ne idüğünü belirleme uğruna harcanan mideler yarın bir gün mahşerde karşısına gelecektir.