kanserin sıradan bir hastalık gibi görülmesi. son zamanlarda git gide yaygınlaşması bu durumun en büyük etkenidir. çaresinin bulunduğu palavralarına hiç inanasım gelmiyor dünyanın en prestijli insanları bile bu yüzden hayatını kaybedebiliyor. (bkz: steve jobs)
ülke insanımızın yüzde onunda görülmesi. bir çok yerde kanserojen madde bulunması. Kanser oranın artması, sıradanlaşması gibi etmenler neticesinde ortaya cıkan opaklık düşüşü.
steve jobs salaklığından ölmüştür.
doktorları demiş steve gel bak seni tedavi edelim
yok ben bitki kaynatacağım ot içeceğim demiş.
haliyle tedaviye oldukça geç başlanmış.
zaten öldükten sonra doktorları demiş tedavisinde çok geç kalındı daha erken uygulansaydı başarı şansımız artardı diye.
çok kurnaz olan steve iradesi ile yenmeye çalışmış kanseri.
ama gel gör ki kanser işte.
teknolojide olan hızlı gelişimin de etkisiyle, kanserojen maddelerin hayatımızın her alanına yerleşmesi sonucu meydana gelen durumdur.
Cep telefonu, bilgisayar, yiyecek-içecekler, kıyafetler, herşeyde arkadaş herşeyde var. Kaçamıyoruz ve kabulleniyoruz sonuç olarak.
Geleceğin hastalığı kanser, çok yakında insanların çoğu sadece kanserden ölecek deniyor. Çünkü etkileri uzun zaman sonra ortaya çıkmakta. Misal 25 yaşında kullandığımız cep telefonunun kanserojen etkisi 50 yaşındayken başımıza bela olabilir. Çok sıkıntı, çok.
sadece belli bir yaşa gelip artık çok fazla zamanı kalmayanların normal karşılayacağı durumdur. onun dışında başlığa yazıp fikri destekleyenlerin kaçının normal karşıladığını merak ettiğim durum. *
Eskiden ismi duyulduğunda evlerden uzak derlerdi, şimdi maalesef ki çağımızın hastalığı olsa da görecelidir. uzak tanıdıklardan duyunca, soğuk bir geçmiş olsunla geçiştirebileceğiniz bir hastalıktır, normal karşılarsınız. Ailenizden biri yakalanınca dünyada sayılı insanlardan birisinizdir, bazen de dünyada teksinizdir.