şimdi sayın hajjjkiesss hocam . şöyle bir projem var .
nehirler vasıtasıyla ( tuna , dinyeper , don , kuban
dinyester ) bir sürü şehrin , ( münih , viyana , belgrad , kiev
budapeşte , rostov . vs ) milyonlarca gavurun kanalizasyonu
karadenize ve istanbul boğazına geliyor . bunlardan kollektif tuvalet ücreti talep edebiliriz .
başında da siz durursunuz .
Tartışmaya konu olacak Karadeniz'in patlama riski (bu ihtimal vardır ama sanıldığı gibi atom bombası, konvansiyonel bomba gibi bir ses ışık şok dalgası etkisi yaratan bomba gibi değil de kimyasal bir silah gibi olacak) için bir önlem düşünülüyorsa bu kanal yapma ile olamaz.
Aksine, Karadeniz'in doğal dengesini bozacak; su hareketini akıntının doğal dengesini bozacak bu tür projeler felaketi tetkikler.
Yellowstone malûmunuz, Amerika için göktaşı meteor tehlikesi ile yellowstone patlaması karşılaştırma yapılınca asıl tehlikenin yellowstone olduğuna tüm bilim adamları hemfikir oluyor.
Yellowstone da kurulacak jeotermal santraller ile (sadece su buharı basınç ile değil, magma sıcaklığı ile de) elde edilecek elektrik enerjisiyle patlama riskini azaltmak, basıncı düşürmek, muazzam enerjiden faydalanmak yoluna neden gitmiyorlar?
Bu konuların ABD'de tartışılmadığını mı sanıyorsunuz?
En fazla 10.000 metre gibi bir ortalamada yer altında olan magma tabakası yeraltı sularını ısıtması, yeraltı gazları ile ortaya çıkan muazzam güç doğal oluşumlara meydana gelen baca yarıklardan atılarak yine doğal bir stabil durum yaratılıyor.
Buna yapılan her müdahale veya soğutma (magma olan bölgeye su basılması da tartışıldı) enerji için yapılacak tesis sondaj vb işlemler magma üzerinde olup magmayı tutan baskılayan doğal plakada ilerde daha büyük çatlak yarılma sonunda geri dönüşümü imkansız kuzey Amerika en iyi senaryo ile Wyoming Montana ıdaho eyaletlerinde insan yaşamı imkansız hale gelmesinin kaçınılmaz olacağı ortaya çıkmıştır.
Bu durumu alın Karadeniz'e uygulayınız.
Uzun uzun anlatmadan, özet olarak: Karadeniz %90 anaerobik bir özellikte, adeta hidrojen sülfüre doymuş bir dip suyu olan ve çok da derin olmayan yapısı, deprem bölgesinde, iklimsel olarak hırçın bir yapıda olan, her an bir doğa olayı ile devamlı hırçın ve çalkantılı denizin alt üst olması varken kalkıp kanal alıp su devinimine müdahil olma her halde benim gibi cahillerin savunacağı durumdur.
Öyle ya, Marmara gibi can çekişen bir iç denizin ölümünü hızlandırmak en iyi sonuç olur.
Biraz aklımı kullanmak zorunda kalsam Karadeniz'de olan bu tehlikeyi (aslında nimet demek lazım) deniz de petrol platformları kurar gibi yapılar ile suda ki hidrojenin enerjiye-elektriğe dönüştürmek için çalışmalar yapılmalı derdim.
Bu daha az (Kanal istanbul'a göre) maliyetle yapılabilir ki; bunun çalışmaları 1-2 üniversite de yapıldı.
bu mevzuda iki ihtimal var, bu adam hakikaten bu kadar cahil, bu sözleri inanarak söylüyor ya da iktidarı yalamak ve kendine çıkar sağlamak için böyle saçma sapan konuşuyor. Her iki ihtilmade biribirinden bok, 17 yılda ülke maalesef bu hale geldi, yetersiz insanlar haketmediği makamlara geldi, haksız kazançlar sağlayıp, asıl o makamlarda olması gereken insanların hakkını yediler. Bütün bunlar bitip Türkiye normale döndüğünde bu ve bunun gibi tiplerin akademik ünvanları ellerinden alınmalı haksız kazançla elde ettikleri servetlerine el konulmalı ve görev yaptıkları süre kadar hapis yatmalılar ki gelecek nesiller bu tip karaktersizlikler yapmaya cesaret edemesinler.
Ak parti döneminin akademisyenleri.bunlardan biri de (istanbul Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek) hz nuh un gemisi nükleer enerji ile çalışıyordu demişti. O yüzden bunları çok ciddiye almamak lazım.
Kahrolsun bağzı şeyler.
büyük bir kimyacı iddiası.
adam kimsenin bilmediği bir gaz keşfetmiş. haşcies.
hoca şunun moleküler formülünü yaz da alem kral görsün.
şaka bir yana konuşmalarından anladığım kadarıyla üniversiteler suyun basit formülünü bile yazamayacak düzeyde kişilerin eline geçmiş. mutlu musun kılışdar?
Beyrut'ta patlayan 2.700 ton amonyum nitrat istanbul Boğazı'ndan geçip Beyrut'a gitmiş. Bu yüzden Kanal istanbul yapılmalıymış. Zaten Kanal istanbul'dan geçerken patlasa insanlar ölmeyecek. Beyrut'taki insanlar et ve kemikten, istanbul'dakiler demirden.
Kanal yapıp yandaşlar ve Katarlılara yeni yağma alanları açacağız diyemeyen de boğazdan geçen gemileri arayamıyoruz, egemenlik hakkımız çalınıyor diyor.
Herkes profesör oldu doçent oldu akademisyen oldu ülkede. Hadi oldular tamam ama söz hakkı vermeseler bunlara en azından. Taramalıya füze bağlayıp israile yollayalım diyen 3 yaşındaki çocukla aynı zeka örneği bence.
Binali Yıldırım'ın 'yanlış ama yaptık' dediği tünel çöktü
Karadeniz sahil yolunun Hopa kesiminde yer alan Kopmuş tüneli seçim
gecesi çöktü. Binali Yıldırım sahil yolu için 'Yanlıştı ama yaptık' demişti.
Yıldırım, büyük paralar harcanması nedeniyle eleştiri konusu olan
Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili olarak da, “Yanlış bir projeydi ama yapmak
zorundaydık. Bunu şimdi rahatlıkla söyleyebiliyorum.
Ciddi bir para harcanmıştı. 700 trilyonun üzerinde bir meblağ harcanmıştı.
Bitirilmesi gerekiyordu” diye konuştu.