kamuda markalasma

entry1 galeri0
    ?.
  1. markalaşma artık kültürel bir gelişim aracıdır.

    yakın zamana kadar sadece logo ve isimden oluşan "marka" tanımı, yerini firma ya da kurumun kalitesinin, güvenirliliğinin, yatırımlarının, pazarlama stratejilerinin, finansının, müşterisinin, istikrarının sembolü olan somut bir ifadeye bırakmıştır.

    markalaşmayı hizmet anlayışında başrole koyan kurumlar zamanla kendi hizmetlerinin ya da ürünlerinin kalitesi ile yarıştıklarını görmüşlerdir. bunun için öncelikle ürün ve hizmet kalitesinde standartların üzerinde bulunmak, ardından da markalaşma hamlesi ile kaliteden söz ettirmek gerekmektedir. bu da diğer benzer kuruluşların dikkatini çekerek onları da ister istemez bir yarışa sokacak ve hep daha iyisini yapma zorunluluğu hissettirecektir. karşılıklı ataklar ile yükselen ürün ve hizmet kalitesinden de doğal olarak kamu yararlanacaktır.

    peki neden bir "kamu kuruluşu ya da belediye" için markalaşma önemli olmalıdır?

    ürünü hizmet olan bir kurumun, özellikle devleti temsil eden bir kanadı ise her şeyden önce adını koruması gerekir. belediyeler hizmet konusunda etkin oldukları alan içerisinde tekeldirler. bunun bir rahatlığı elbette mevcuttur. ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi günümüz şartlarında markalaşma, diğer kurum ve kuruluşlardan çok kendi kalitesi ile yarışan sektörler yaratmaktadır. hizmet kalitesi arttıkça, verilen hizmetin niteliği ve niceliği emsallerinden sıyrıldıkça, hizmet alanların memnuniyeti sağlandıkça belediyeler de bunun karşılığını her tercih edilen "marka" gibi tercih edilerek alacaklardır. tercih edilmek ise "bilinmek"tir. bilindik bir hizmetin başına kendi adını koyanlar her zaman kazanırlar. sağladığı imkanlar ile sınırları içerisinde mutlu insanlar barındıran bir belediye bir süre sonra marka olacak, kültürel ve sosyal bazda bir doğal seleksiyon yaşayacak ardından da yatırım ve yönetim basamaklarında büyük ilerlemeler kaydedecektir. bu bağlamda belediyeler için "markalaşma", "yaşam standartlarını yükseltmek için kendi sınırlarını genişletmesi" olarak tanımlanabilir..

    sokaklarında, caddelerinde, çarşısında, parklarında, kıyı şeritlerinde, duraklarında, tesislerinde, yeşillik alanlarında gülen insanları ile mutlu bir belediye demek; hizmeti, kalitesi, amacı, çalışkanlığı ve de kararlılığı ile güvenilir bir belediye demektir. adı artık "marka" olan bir belediye demektir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük