kamu yönetimi

entry84 galeri1
    34.
  1. bizim bölüm. daha doğrusu siyaset bilimi ve kamu yönetimi. 7/24 ezber ameka.
    0 ...
  2. 33.
  3. eğer belediyeden tanıdığınız yoksa işinizi yapmayacağınız birçok bölümden sadece biri.
    0 ...
  4. 32.
  5. 5 sene önce kaymakam olma hayaliyle gidip okuduğum 5 sene sonra mezun olduğumda karkamış denilen suriyelilerin cirit attığı köpeği bağlasan durmayacağı bir sınır kapısında gümrük memuru olarak işe başladığım bölüm. eğer sağlam bir torpiliniz yoksa ağzınla kuş tutsanız bile bir yere giremeyeceğiniz bir bölümdür.

    ben yandım siz yanmayın. bir bok yok bu bölümde.
    4 ...
  6. 31.
  7. açıktan okumaya başladığım alandır. hayırlısı olsun.
    0 ...
  8. 30.
  9. iibf'lerde olan bir bölüm. Öğrenciler bu bölümü tercih ederken genelde kaymakam vali türevi devletin üst kademelerinde pozisyonlanmak istiyorlar. Ancak zamanla Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası'yla yetinmek zorunda kalıyorlar.
    1 ...
  10. 29.
  11. mülkiyenin en önemli bölümlerinden birisidir. gerek konu olarak gerek mezuniyetten sonra iş imkanları olarak kesinlikle on numara beş yıldız bir bölümdür. hukuk, sosyoloji, felsefe, işletme ve siyasal bilimler dersleri görürsünüz. bu derslerin tamamını gören başka bir bölüm yoktur. özellikle idare hukuku ve anayasa hukuku dersleri ve siyasal düşünceler tarihi gibi dersler hem genel kültür hem hukuk bilgisi açısından çok önemli derslerdir. eğer kişisel gelişiminize önem veriyorsanız kesinlikle bu bölümü tercih edin derim. fakat ezber yeteneğinizin iyi olması gerekir. ezberiniz iyi değilse kopya çekme yeteneğiniz varsa yine tercih edin derim. kopya çekemeseniz bile hazırladığınız kopyalar akla bi şekilde geliyor. geçer not alabiliyorsunuz. fakat tercih edeceklere naçizane nasihatim, kesinlikle geçer not için yaşamayın her zaman yüksek not için çalışın zira vatanımızın çalışkan insanlara ihtiyacı var. gelecek devir bizim devirimiz olacak tekrardan. bütün futuristlerin görüşü bu yönde ve devletin gidişatı bu yönde gördüğüm kadarıyla. aksini iddia edenler 1995-2002 yılları arasına baksınlar. sonra 2003-2013 arasına baksınlar. mutlak bir fark var arada. bütün her şeye rağmen bölümden memnun olmayanlar da var tabi. herkesin popisinin farklı olmasından kaynaklanıyor bu durum.

    özetle; mülkiyenin en can alıcı bölümüdür. kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu bölümü tercih edin. bölümden mezun olup kpss den ve diğer sınavlardan iyi notlar alırsanız kesinlikle bir yerlere gelirsiniz.
    3 ...
  12. 28.
  13. Kaymakam olacak diye 4 sene aile çevresinin hava atacağı, mezun olduktan sonra askerlik dışında önemli bir avantajının olmadığı anlaşılan fakülte. Kpss sınavına 20 fakülte ile ortak derslerden girilir. Kpss dışında ise senin diplomanın hükmü sadece 4 yıllık mezunu bir eleman alalım diyen şirketlerde geçerlidir. Açıköğretim sayesinde milyonlarca mezunu olduğu düşünülürse ve liberal devlet anlayışı ile günden güne eriyen devlet kurumlarını göz önüne aldığınızda, uzak durulması gereken bölümler listesinde tartışmasız 1 numaradır..
    3 ...
  14. 27.
  15. bu bölümü okuyanların çoğu pişman ve işsizdir.
    3 ...
  16. 26.
  17. açıköğretimde bolca öğrencisi bulunur. binlerce kamu yönetimi mezunu vardır bu ülkede ama bir muhtarlığın başına geçirsen onu bile beceremez. gereksiz bölümlerin arasına girmeye adaydır.
    0 ...
  18. 25.
  19. Kamu yönetimi alanında 1)ilk makale Woodrow Wilson-Yönetimin incelenmesi,1887. 2)ilk kitap Frank J.Goodnow-Siyaset ve Yönetim,1900. 3)ilk ders kitabı Leonard D. White-Kamu Yönetiminin incelenmesine Giriş,1926.
    1 ...
  20. 24.
  21. yönetim olgusunu disiplinler arası bir perspektifte inceleyen akademik departman.
    1 ...
  22. 23.
  23. barajı geçenin rahatça yerleşebileceği ve çoğu üniversitede eşeği bağlasan mezun olabileceği bir bölüm kalanların çoğuda eminim ya tam moronlar ya da askerlikti yok işte sağlıktan yararlanmaktı falan filan bahaneleriyle okulun uzatılabileceği bölüm. nerden mi biliyorum kendimden tabi ki ama pişman değilim insana siyasi bi hava katıyor böyle yabancı siyasi düşünürlerin laflarını öğreniyosun iki üç laf arasına sokuştur kızlar hasta sana diplomasından çok işe yarayan kısmıda budur sanırım.
    2 ...
  24. 22.
  25. 21.
  26. Kamu Yönetimi Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsünde tezli ve tezsiz öğrenci aldığı Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programı da yürütmektedir. Gerek akademik kariyer yapmak (kamu yönetimi ve benzer bölümlerde öğretim elemanı olmak) isteyenler gerekirse mesleki becerilerini artırmak isteyen ve ilgili alanlarda halihazırda (uzman, müfettiş, komiser, subay, hakim-yargıç, müdür-müdür yardımcısı gibi unvanlarla ve/veya mesleklerde) çalışanlar için zengin ve farklı ihtiyaçlara cevap verebilen derslerin bulunduğu tezli ve tezsiz yüksek lisans programları yürütülmektedir. Yüksek lisans programında yeni mezunlar kadar, kaymakam, hakim, denetçi, il planlama uzmanı, insan kaynakları uzmanı, avukat gibi mesleklerden öğrenciler de bulunmaktadır Kimi öğrencilerimiz de yüksek lisans programında iken kariyer mesleklerinde işe girmektedirler. (En son Ekim 2006'da 1 il planlama ve koordinasyon uzman yardımcısı)
    MEZUNLARIN iŞ ALANLARI
    Kamu yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler, başta kamu kuruluşlarının ve giderek artan oranda da özel sektör kuruluşlarının ve üçüncü sektör kuruluşlarının (dernekler, vakıflar, odalar, araştırma merkezleri, kooperatifler ve sendikalar gibi), genel yönetimi, personel (insan kaynakları) yönetimi, araştırma ve geliştirme, halkla ilişkiler gibi bölümlerinde görev almaktadırlar. Son yıllarda ortaklık yoluyla veya münferit olarak kendi işini kuran mezun sayısında da artış bulunmaktadır. Kamu Yönetimi Bölümü mezunları sınavlar yoluyla kimi mesleklere ve unvanlara sahip olabilmektedir.
    Sınavlar Yoluyla Girilen Meslekler / Elde Edilen Statüler;
    Bu mesleklere ve iş olanaklarına örnek olarak:
    Kaymakamlık, mülki idare amirliği,
    idare Mahkemeleri ve Bölge idare Mahkemelerinde idari hakimlik,
    Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık,
    Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri,
    Belediyeler, il özel idareleri ve büyükşehir belediyelerinde kimi kariyer görevleri,
    KiT'ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik,
    Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik,
    Danıştay ve Sayıştay'da denetçi ve uzmanlık,
    Dış işleri Bakanlığında meslek memurluğu ve idari memurluk,
    içişleri Bakanlığında il Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı,
    Devlet Planlama Teşkilatı gibi Başbakanlığa veya bakanlığa bağlı kuruluşlarda uzmanlık,
    Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik,
    Hazine, DPT, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUiK/DiE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık,
    Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çokuluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık,
    Ulusal Düzeyde Sınav Yapılmayan
    Belediyeler ve il özel idarelerinde uzmanlık, orta ve üst kademe yöneticilik, danışmanlık,
    Belediyeler, il özel idareleri ve diğer kamu kuruluşlarına mal ve hizmet satan kuruluşlarda üst düzey görevler, aktif satış elemanlığı, eğitimci pozisyonunda görevler,
    Üniversiteler başta olmak üzere özerk kamu kuruluşlarında uzman ve yönetici kadrolarında görevler (şef, şube müdürü, uzman, daire başkanı yardımcısı gibi)

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler;
    Kamu yönetimi programında siyaset ve sosyal bilimler, yönetim bilimleri, kentleşme ve çevre sorunları, siyasal teoriler, siyasal düşünceler tarihi, devlet olgusu ve kökeni, siyasal iktidar, siyasal rejimler, anayasa, hukuk gibi alanlara ilişkin dersler okutulmaktadır.

    özet geç piç diyenler için; iş alanları oldukça geniştir. okuması, bitirmesi kolaydır ama sonrası ve sizin kendinize artı olarak neler katabildiğiniz çok çok çok çok önemli. gerekli bütün techizatları beyninize yüklemiş olmanız gerekir. akabinde ışığı görebilirsiniz.
    2 ...
  27. 20.
  28. mezunlarının çoğunun kamuyla uğraşmadığı daha doğrusu uğraşamadığı bölüm. en baba torpili ister, bu bölümü okuyan kişiye ya "kaymakam mı olacan" diye saçma bi soru sorulur ya da "muhtar ol muhtar hahaha" diye iğrenç ötesi espri yapılır. şansın varsa inat eder kamuya atarsın kapağı. *
    1 ...
  29. 19.
  30. bölüme ilk girdiğimde kaymakam olacağımı zannediyordum ancak 2. sınıfta otostop çekerek bindiğim bir kamyon şoförünün "hangi okulda okuyorsun yeğen?" sorusuna gururlu bir tavırla "kamu yönetimi dayı" dediğimde "kamyonet mi o da ne yeğen" dediği zaman aslında okuduğum bölümün hiç bir halt olmadığına kanaat getirdiğim elini sallasan değebileceklerin oluşturduğu bir garip bölüm....
    7 ...
  31. 18.
  32. torpil varsa iibf'nin en güzel bölümüdür. torpil yoksa mezun olunca sap gibi açıkta kalınır.
    1 ...
  33. 17.
  34. ismiyle sahiden yüksek bi mevki makam yönetecekmişiz gibi kakalandığımız bölümdür.
    1 ...
  35. 16.
  36. Genel kültürü yüksek ve entellektüel bakış açıları geniş bireyler yetiştiren, en başarılı öğrencilerin bile okulu uzatacağım korkusuna kapıldığı iibf içinde yer alan bölümüm.
    2 ...
  37. 15.
  38. yazmayın derim . fransızcaysa hele 2-3 kez düşünün .

    (bkz: marmara kamu)
    2 ...
  39. 14.
  40. iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bir bölüm.
    ayrıca mezun olduğum bölümdür. şimdi yanlış anlaşılmalara mahal vermeden birkaç birşey söyleyeyim kamu yönetimi bölümü hakkında. söyleyeceğim şeyler az buçuk uludag üniversitesi kamu yönetimi bölümü çerçevesinde olacak. bu bölümde eğer alanında kendini ispatlamış hocaların tavsiyelerine uyarak, onların sizin için çizdiği yolda doğru okumalarla dört yıla yayacağınız düzgün bi tempo tutturursanız bu dört yılın sonunda entellektüel sohbetlerde olsun akademik sohbet ve platformlarda olsun söyleyecek ya da tartışacak çok şeyiniz olur. özgürce kendi düşünsel arka planını kendi oluşturan ya da enazından oluşturmaya çalışan bağımsız bir birey olma yolunda mesafe kat etmiş olursunuz. çevrenin, siyasal düzenin, yaşam boyunca karşılaştığınız birçok şeyin bir imajdan ibaret olduğu, neredeyse tüm ideolojilerin nasıl birer hakim sınıfın tahakküm araçlarına döndüğünü, yüzyüze geldiğiniz birçok meselenin size görünen yüzünden ziyade asıl dayanağını görme yetisi kazanabilirsiniz. tabiiki bunların birçoğu kendi iradenizle başarabileceğiniz şeyler. hatta kamu yönetimi ya da bir okul okumadan da kazanabileceğiniz perspektifler ama diyeceğim o ki kamu yönetimi okuyarak bu yetileri kazanma olanağına belki de daha az eziyetle daha kolay yoldan sahip olabiliyorsunuz tabiiki sizi yönlendiren akademisyenlerinde büyük katkılarıyla.
    5 ...
  41. 13.
  42. 5 yıldır okuduğum bölüm. eğer mülkiye ya da yakın denklikte bi okulda kamu eğitimi görmüyorsanız, zaten görmemişsiniz demektir. öyle derslere girer geçersiniz bir şekilde. hocalarınız iyiyse fena olmayan, iyi değilse çekilmesi çok zor bölümdür.
    6 ...
  43. 12.
  44. öğrencisi olduğum asklerlikten yırtmak için okuduğum bölüm
    -ne olacaksın sen öğrentmen neyim olacakmısın bari?
    +yok kaymak am olacam ben teyze
    -inşallah yavrucuğum
    +ne diyosun sen teyze?!
    2 ...
  45. 11.
  46. üniversitelerin, i.i.b.f'sinde bulunan,çok karizmatik mesleklere sürekleyecek bir bölüm...tabi yakalayabilirseniz.aynı zamanda entelektüel açıdan da fena hava yapmaya yardımcı olur. tabi bunun yanında yine değerlendirilemediğinde işsiz kalma ihtimali de çok yüksek, çünkü mezun olduktan sonra işiniz çok zor...
    2 ...
  47. 10.
  48. iktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümlerinden önü en açık olan bölümdür.

    budur;

    (bkz: kamu yonetimi/#2313376)
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük