başkent : yaounde
yüzölçümü : 475,440 kilometrekare
nüfus : 15,804,000
dil : fransızca , ingilizce , 24 yerel dil
okuma yazma oranı : %63,4
din : %40 yerel dinler , %40 hristyan , %20 müslüman
para birimi : afrika frangı
Hemen her Afrika ülkesinin kaderiyle aynı kadere sahip Kamerun. Geçmişinde yaşadığı sömürge döneminin sıkıntılarını hala atamamış üzerinden. Ülkeye ilk gelen Avrupalılar olan Portekizliler takmış bu ismi Kamerun yani istakoz.
Portekizliler den sonra Almanlar 1916 yılına kadar kalırlar bu ülkede. Bu tarihten sonra ise Kameruna gelen ingilizler ve Fransızlar ülkeyi kendi aralarında paylaşırlar. Kamerun, 1960 yılında bağımsızlığını kazansa da bugün resmi dili; Fransızca ve ingilizce.
ismi portekizce'de karides anlamina gelen camarao sozcugunden turemis afrika ulkesi. 15. yy'da portekizli kasifler ulkeyi kesfettiklerinde bol miktarda karidesle karsilasinca buraya karides koyu anlamina gelen rio dos camaroes ismini koymuslardir. bu isim gunumuze kamerun olarak ulasmistir.*
sene 1990 bir çok sözlük yazarı daha o zamanlar portakalda vitamin. internet bize hayal cep telefonları yok. o derece mağara çağındayız tamam mı ergenler.
işte o yıl düzenlenenen dünya kupasında gönüllerin şampiyonu olmuş çeyrek finalde ingiltereye elenmiş ülkedir.
çocukken kadrosunda olan omam bıyık,kana bıyık gibi futbolcularının ismine güler sempati duyardık hey gidi günler hey...
turizm icin gidip görülecek bir tarafı olmayan ülkedir. lakin iş icin bir çok sektörde bir çok fırsatları barındıran ülke olduğu için ihracat hedefi olanların mutlaka bir ziyaret etmesi gereken ülkedir.
orada kurulu bir türk- kamerun işadamları derneği vardır. Başkanı orada mobilya fabrikası kurup oraya yerleşmiş yardımsever bir kişi olan Barış Ertan dır.