Kemalist dediğiniz kişi 10 Kasım'da Atatürk fotoğrafı paylaşıp "atam atam gel atam" diyen tip ise ülkü ocağında kalsın. onun dışındaki kemalizm dinine tâbi olurum ben.
" 'Kemalizm' kavramı ilk olarak Türk Bağımsızlık Savaşı sırasında 1919'da ortaya çıktı. 'Kemalizm' , adını millî direnişin önderi Mustafa Kemal'in adından aldı. Bu direnişi kırmaya çalışan emperyalist güçler ve onların işbirlikçisi Padişah Vahdettin ve Damat Ferit hükümetleri, Mustafa Kemal'in önderliğindeki tüm direnişçileri, biraz da küçümser bir yaklaşımla, 'Kemalistler', 'Kemalîler', 'Kemalciler' diye adlandırdı.
Örneğin;
21 Temmuz 1920'de Mr. Fitzmaurice, Türk esirleri hakkında düştüğü bir notta şöyle dedi: “Buradaki esirlerin hepsi Kemalist milliyetçilerin yanındadır. Eğer bunları serbest bırakırsak ingiltere'nin düşmanı Kemalistlerin bir zaferi sayılacaktır.”
“Mustafa Kemal her zamankinden daha güçlü durumda… Kemalistlerle anlaşmaya varılamaz, çünkü Anadolu'nun tam bağımsızlığını istiyorlar.” (ingiliz Yüksek Komiseri Rumbold'un 7 Ocak 1922 tarihli raporundan).
ayrıca birbirini siken yobazların kemalistleri aşağılamak adına uydurduğu din safsatası ve kemalist geçinen bazı zırcahil insanların islam dini peygamberine hakaret ettikleri troll başlık, yazar ve entry silsilesidir.
kadir mısıroğlundan iki paragraf cumle attiginda kaynagini sormadan arastirmadan olsun ama olmasaydi ulke elden giderdi kafasini yasiyan kitle.pardon din mensupları.
edit:çemkirme kemalist kardeşim anlatmak istedigim kadir patlakmisir degil o adamdan daha çatlak davranmaları.
Mehmed Şeref Aykut’un 1936 yılında yayınlanan “Kamalizm” adındaki kitabı nın prensipleri. işte kitaptan bölümler :
--------------
“Kamalizm, bir dindir ki, onun en büyük ve ana sıfatlarından birisi de devrimci olmasıdır.”[1]
“Kamalizm Dini’nin devletçiliği.”[2]
“Kamalizm ise, tam bir erişliğin bütün istediklerini toplayarak ulusu amacına yönleten bir din olmasına göre ne savsacı bir siyasa, ne oportun gündelik bir yönetge gütmez ve güttürmez.”[3]
“Biz, Kamalizm’in inanlı tapkanları (tapıcıları veya müminleri demek istiyor galiba.), şunu çok iyi anlamak kadar inanmak gerekliğini gönlümüzde taşımalıyız ki Türk tarihini Atatürk’e gelinceye kadar kimse içinden eleyerek onun büyük ulusa yüksek bir terbiye kaynağı olduğunu anlayamamıştır.”[4]
Ortaya yeni bir din çıkmış olur da onun bir kitabı olmaz mı? Onu da Şeref Aykut açıklasın;
“Işte bu tarihtir ki, bugün kutsal bir kitap gibi önümüze açılarak, yüce partimizin korucusu Atatürk’ün parti prensiplerini kavrayan şimdi çözelemeğe çalıştığım mushafını yapıyor.”[5]
“Gençlik, Türklüğün dayangacı ve geleceğin biricik umududur. Gençlikte yaşayacak olan her şeyden ve hatta en yüksek uzmanlığa kadar varan bilgiden, bilginlikten önce yalnız, yalnız ülkü ve kültürdür (Islam yok). Işte bize böyle bir gençlik gerektir. Gençlik ruhunun ihtiyacını yerine getirmek. Onun inanını doldurmak, vicdanını doldurmak ister. Bu sebepledir ki, onu Kamalizm dininin hiç şaşmayan, şaşırmayan orunçlu ve coşkun tapkanı (“mümini” anlamında galiba) yapmak, ona bu kutsal, ulusal ve kurtarıcı dini olanca derinliği ve inceliği ile oydamlamak ister… Ta ki, Kamalizm dinine inanı artsın. Işte disiplin altında gençlik böyle olacaktır. Parti, bunu amaçlamış, hazırlamıştır.”[6]