hani bazı kelimeler vardır, insana söylerken garip bir keyif ve haz verir. vurgulanmasından ortaya çıkan ağız hareketi iyi bir tonlama ile birleştiği zaman ortaya bir sanat eseri çıkar. işte kaltak da böyle bir kelimedir. anlamı argoda hafif kadın gibilerinden bir mana çıkarmaktadır.
elizabeth wurtzel adlı yazarın kitabının adı. kitaptaki isim ve anlatılan hikayeler gayet çarpıcı. lakin, bizim sözlük kuralalrımızda bu isimleri yazmak biraz zor. örnekse; bir kıtanın başkanının eşinden bahsediyor kitapta uzunca bir bölüm. kadının benzincide çalışan eski sevgilisinden buna mukabil rivayetlerden. ama buralara yazmak cızz etkisi yaratbiliyor. neyse yine de arada birkaç cümleyle kitaptan alıntılar yapacağım.
kaltak kadın, en bilinen anlamıyla güç ve güç ekseninde yaşayan kadındır.
gidinin kaltağıııı!! diye yaşlılardan duymayan bizden değildir. kaltak mısın sen diyenlere uçan kafa atacak kadar sertleşebilecek, bir başkanın idare edebilecek kadar da diplomasi bilen kadınladır.
zinedine zidane ile benzerlikler gösteren yazar. o da atıyor kafasını kafası atınca. ne kariyer ne de başka birşey umurunda olmadan o anın siniriyle... lakin, pişman mı derseniz, zerre kadar değil derim.