Kalp ritmi bozukluğu yaşayan (nabzı çok değişken seyreden) herkes ritim bozukluğu hastası değildir.
Stres, yorgunluk, sinirlilik, sinir bozukluğu da akut ritim bozukluğuna neden olur.
nabzın bir dakika düşük, sonraki dakika yüksek olması durumu sanırsam.
kalp damar hastalığı daha çok erkeklerde görülürken ritim bozukluğu daha çok kadınlarda görülüyor.
kalp ritmi bozukluğu aslında başlı başına bir hastalık değil, kalpteki çeşitli bozuklukların neden olabileceği bir semptomdur.
yüksek nabız taşikardi, düşük nabız bradikardi olarak adlandırılır. kalpte doğuştan bir bozukluk yoksa bradikardi, genellikle kalp kaslarının güçsüzleşmesiyle alakalıdır ve genelde yaşlılarda görülür.
ve ritim bozukluğu denen şey sanırsam tam olarak nabzın dengeli olmayıp büyük değişiklik göstermesi.
Bende var olup olmadığını bilmediğim bozukluk. Bazen kalp atışı normal atımın iki katına çıkıyor. Yani 1 defa attığı süre zarfında iki kere atıyor. Ama bu uzun sürmüyor. 1-2 saniye kadar. Sonra geçiyor.
Kahveyi değilde çayı 24 saat içtiğim için bilmiyorum ama artar derler. Çarpıntısı olan insan çok fazla zaten. Kişisel gözlemim cardio yapmak çok iyi geliyor. Hatta ortadan kaldırıyor adeta. Yatırım tavsiyesi değildir. *
Bir çok nedeni olabilir, çokça fazla nedenden bahsediyorum. Önemli olan başka anormallikler var mı, ona göre değerlendirilir sorun. Doktora gitmekte fayda var.
geçmeyecek olandır. üniversite sınavına hazırlık dönemimden yadigar kaldı bana da. şimdilerde o zamanki kadar sık olmasa da zaman zaman kendini hatırlatıyor. sırt üstü uzanıp bir süre beklediğim takdirde geçiyor. enteresan.
Aniden alışveriş merkezinde bayılmamı sağlayıp ardından doktora gitmemle ortaya çıkmış rahatsızlık. Soda su tuzlu Şeyler yemek ve stresten uzak durmak gerekiyor. Birde genç bir kızsanız çok sorun oluyo be bi anda Hayatım değişmiş gibi hastalıklı hissi oluşuyor. Tek temennim okulda bayılmamam. Neyseki yaşıyoruz bunada şükür ha ritim ha ecel aynı şey diyelim hayırlı Akşamlar çaylaktan selamlar.