medeniyet seviyesinin göstergelerinin biri oldugu söylenen, yolun kenarında yayaların yürümesi icin yapılmasına ragmen türkiye'de otopark görevi gören yer
insanların yüremesi için hala yapılmakta ve herzamn yapılajak ve yapımı hiç bitmeyecek, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz yazıları ile belediyelerimiz bize verdiği gzl hizmet.
Yaya yolunu arac yolundan ayirmak amaciyla kullanilir, ama yurdumuzda Gostermelik olarak sehir merkezine yapilan kaldirimlar disinda kaldirim yoktur veya cok az vardir-tabii yol kenarlarindaki her ici kaldirim tasi dolu yukseltiyi kaldirim sayarsak is degisir . Geneline tirmanmak gerekir-arabalarin park etmesi bahane degildir amac masraftan kacmaktir ; tabii normal bir insansiniz normal sartlarda biraz zorlanarak cikarsiniz ama 6 yasinda bir cocuk veya 80 yaslarinda bastonlu bir insan icin epey zorlu parkurlardir(bugun bunu gordum).
Kaldirimin bitis ve baslangic noktalarina engelli insanlarin kullanmasi icin yapilan rampalarin genelinin ortasinda elektrik diregi, aydinlatma diregi gibi unsurlar vardir eger yoksa esnaflarimiz orayi bir reklam panosuyla kapatma gorevini ustlenirler .
Netice itibariyle bu hususta alinacak daha cok yol vardir .
asıl kökeni Rumca'dır. Rumca'da 'kali', 'iyi' anlamındadır. 'Dromos' ise 'yol' anlamını taşıyor. Yani kali-dromos: iyi yol, yani yürümeye elverişli yol manasına gelmekteymiş.
Sevgilisinin boyu çok kısa olan erkeğin arada ki farkı kaldırmak için kullandığı yardımcı araç. Kullanım talimatı: El ele tutuşulup erkek yoldan kız kaldırımdan ilerler. Birbirlerine bakınca hiç olamayacak bişi olur ve gözler aynı seviyededir. Böylelikle kaldırım bir görevini daha başarıyla gerçekleştirmiş olur.
iç anadolu bölgesinin güzel şehirlerinden Aksaray halkının kullanmadığı ve her gelen yeni belediye başkanının psikopatlık derecesinde yenilemekten zevk aldığı, taşıtlar bize çarpıp ağzımız burnumuz yamulmasın diye hayırsever bir insanın bulduğu icat.