camının bir bölümü içerde bulunan kişilerce sigara içilmesi sebebiyle çıkarılan ve çeşme altında duran kovanın sigara ile delik deşik edilmesi kovaya doldurulan suyun boşlamasına neden olan vede her kahvehane tuvaleti kapısının arkasında yazıldığı gibi nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak sözü kapı üzerinde bulunan mekan.
kokusu kahvehaneci abinin kullandığı çaya göre değişir. mesela kaçak çay yoğun bir yapıdan oluştuğu için sidiği de yoğunlaştırır. işedikten sonra sıradan bir çaykur çaylı sidiğe göre daha zordur yüzeyden çıkması. haliyle daha fazla kokuya sebep olur. yerli malı yurdun malı.
sıvı sabun, kağıt havlu, rezervuar gibi sıradan temizlik alet edevatlarının aynı anda bir arada bulunmadığı, bulunmasının da sanki ısrarla engellendiği mekanlardır. duvarlarına sinmiş yoğun çiş kokusuyla en güçlü kimyasallar bile baş edemez. yurdum insanının boku sidiği bile inatçıdır, kene gibidir adeta. kurtçukların kımıl kımıl oynaştığı, fayans aralarındaki sümük parçacıklarının akarak birbirlerine kavuşmaya çalıştığı pis kokulu mide bulandırıcı bu mekanlar için atalarımız aslan yattığı yerden belli olur demişlerdir. sıçacaksan adam gibi yere sıçacaksın.
Bundan dolayı buraya girmek için kapı önce sonuna kadar açılır. Kapının çakılı olduğu köşenin tam aksi istikamete geçilir. Kapı kapatılırken karın içeri çekilir falan filan.