kıro değildir. Neden kahvaltıda çay içip, kahvaltıdan sonra türk kahvesi keyfi yapabilen insandır. Sırf çay içiyor diye alkolik, cahil, kendini bir halt sanan insanlardan kıro damgası yememelidir.
kahvenin içinde kafein verdır ve uyarıcı etkisi ile sabah sersemliğinin atlatılmasını sağlar. ayrıca gece içilirse uykusuzluk yapar. bunun yanı sıra çayın içerisinde teobromin vardır ve o da uyarıcı etki yapar. o da gece içilirse uykusuzluk yapar. kafein ve teobromin kuzen gibidirler. etkileri benzerdir. Burada şunu düşünmek gerekir: Ülkemizde üretilen bir bitki ile üretilmeyen bir bitki arasında tercih yapmak gerekirse hangisi olmalı? tabi ki çay. madem aynı görevi görüyor. ben peynirin yanında iyi giden, simitle yenebilen ve yanında bir iki zeytin de yiyebileceğim çayı seçiyorum. bu arkadaşımıza göre ben kıroyum ama damak tadı bende.
bir varmış - bir yokmuş. allah'ın kulu çokmuş. çok söylemesi ise günahmış. nescafe'nin yapımcıları henüz portakalda vitaminken yani, kahvaltının, 'kahve-altı' olarak adlandırıldığı devirlerde; yurdum insanları sabahları yer sofrasında oturur, peynirli bazlama yanında çorba içerlermiş. ardından, cumbadaki sedire geçilir ve bir köpüklü kahve keyifle hüpürdetilirmiş.
işte! bu kahvenin altında, yani öncesinde yenilen ya da içilen şeyler de pek önemsenmez, sigara altlığı kabilinden teferruat değeri görürmüş. gel zaman-git zaman kimileri için çorbanın yerini çay, çayın yerini ise nescafe almış. görülen o ki bu nescafe içenlerin arasında, aslını inkar eden sonradan görmeler de varmış.
adam gece o kadar amerikan filmi seyretmiş ki sabah kalkınca sert bir kahve ile ayılıyor , kahvaltıda çay içen kıroysa kahvaltıda mısır gevreği yiyen nedir acaba? entelektüel mi vay size vahlar size.
Batılılaşma yolunda gidenlerin kullandığı bir tabirdir. Bu millet kahvaltıda içmez kahveyi işlerini bitirip rahatlayınca oturur şöyle bir kahve içerler ( doktorlar hariç ) , yani bu iş kroluktan değil zevk işidir. Türklerin damak tadı kahvaltıda çay içmektir o yüzden çay içerler.