Akdeniz bölgesinde bir il. Memleketimdir aynı zamanda. Ayrılacağım ve özleyecegim. Havası güzel dir. insanları da fena değildir. Doğu anadolu bölgesinde olduğu sanılır her zaman bilmeyenler için. Akdeniz de dir.
dondurma, maraş biberi, tarhana ve firik, kelle paça, tekstil, ahir dağı, poyraz, sevimsiz esnaf, istiklal madalyası, maalesef maraş katliamı, yaylaları, dört mevsim güzel havası, bakırcılar çarşısı, şairler ve şiirler. memleketim güzel de insanı güzel değil maalesef.
Kahramanmaraş ın Kurtuluş Savaşın’da şehir halkı ile birlikte topyekün direniş göstermesi ve çevre Vilayetlerinde yardımına koşması büyük takdir toplar. Ve Kurtuluş Savaşı sonrasında Maraş a bir yazı gönderilerek, Milli Mücadeleye katılanların listesi istenir. Şehrin ileri gelen yönetiçileri toplanır, bir durum tesbiti yapar. Sonun da Ankara ya " Maraş ta Milli Mücadeleye katılmayan tek fert bile yoktur " cevabı verilir. Bunun üzerine 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal Paşa nın da onayı ile istiklal Madalyası nın Maraş ta fertlere değil, Şehir halkına verilmesi kararlıştırılır. Ve Kahramanmaraş bir adet Kırmızı Şeritli istiklal Madalyası ile ödüllendirilir. Kahramanmaraş lı 1925 yılından beri her yıl Kurtuluş günü olan 12 Şubat Bayramında iSTiKLAL Madalyasını Şanlı Bayrağına törenle takarak, geçmişini yad eder ... Dünyada istiklal Madalyalı ilk Şehir Kahramanmaraş olmuştur, Sütçü imam ın attığı ilk kurşun ile başlayan kurtuluş savaşı 22 gün sonra başarı ile sona ermiştir. Fransız işgali ile başlayan ermeni zulmü bitmiştir. Kahramanmaraş Halkı nın başta iman gücü ve kazma kürek ile başlattığı mücadeleye işgal güçleri nin silahları yenik düşmüştür.
Sadece otogarında durup dondurma alınıp yenilmesi gereken yer. Sokakları temizdi biraz. Memleketim olmasına rağmen maraşı sevmiyorum. Soranlara direkt afşinliyim falan diyorum