kafa tokuşturunca ülkücü oldum sanan kişi

entry5 galeri0
    ?.
  1. yanlışlar içindeki kişidir...

    kayıt için kazandığım üniversitenin bulunduğu şehire doğru yol almaktaydım. kafamda binlerce soru işareti,ünlem işareti ve noktalı virgül vardı. molada " bir kaç kız keseyim, belki iş çıkar,yiyiş olur dedim", olmadı. toydum daha, çömez bir üniversite öğrencisiydim. "üniversitede kızlar teklif ediyor, sen istemeden veriyorlar " dediler, kendimi avuttum kasıklarımdaki ağrı geçene kadar.

    ilk günlerde her kafadan bi ses çıkıyordu ama devlet yurtlarında yaşayanların anlattıkları hiç aklımdan çıkmıyordu. devlet yurtlarındaki reis denen ağır abilerin varlığı şimdiye kadar hiç siyasetle ilgilenmemiş biri olan benim içimi ürpertiyordu. ve beklenilen oldu; geceleri sık sık odalara yapılan baskınların, koridorlarda omuz atmaların, hakaretlerin hiç sonu gelmedi. ben de gözlem yapmaya karar verdim. iyi bir gözlemci olabilirsem ergenekon destanı'ndaki bozkurdu bile görebilirim dedim " içimden.

    ilk dikkatimi çeken şey ise bu ağır abilerin kafa tokuşturarak selamlaşmaları oldu. o an hayatım değişti sanki. bir anda ülkücü olmaya karar verdim. böylece ben de kafa tokuşturabilecektim. hatta iyi bir ülkücü olabilirsem kafasını bile tokuşturabilecektim.
    0 ...
  2. 1.
  3. ülkücü gerzek diye bir tamlama yoktur zaten. belki kızlar kullanıyordur. sanmayı geç böyle bir şey yok. gerzek ülkücü, 5 kere tekrar et hızlı hızlı. olmuyo kulağı tırmalıyor. hatta kavgada da denmez.. döerler.
    1 ...
  4. 1.
  5. "kafa tokuşturunca karşısındakini ülkücü sanan kişi" kadar yaygın olmayan kişidir.
    1 ...
  6. 2.
  7. ülkücü olmak için kafa tokuşturma kabiliyetinin diğil, sonsuz bir cehalet ve mesnetsizliğin olması gerektiğini bilmeyen kişidir.
    0 ...
  8. 3.
  9. Aslında Tarihsel olaylarla ilgili Türk Flimlerine dikkatli bakarsanız, bazı bölümlerinde de bu tür kafa kafaya tokuşturmayı görebilirsiniz.
    Türkler Ergenekon'dan çıkarken çıkış yolunu gösteren Kurtlar insan dostu olarak bilinirler. Bir nevi Türk'ün simgesi olarak kabul edilir. Kurtlar kendi aralarında birbirlerine hislerini geçirebilmek ve tanıyabilmek için şakak kısımlarını birbirlerine değdirirler. Bu onların bir yaşam biçimidir.
    Ergenekondan kurtulmanın sevinci ile insanoğlu da bu dönemlerde birbirleri ile şakaklarını tokuşturarak selamlaşmaya başlamışlar. Osmanlı döneminde de çok sık kullanılan bu selamlaşma şekli zamanla Batılılaşma yolunda gitgide azalmıştır.
    1944 Yılında Nihal Atsız'ın Türk'çülük hareketi alevlenen bu hareket tekrar başlamış ve günümüze dek gelmiştir. Doğrudur çoğunlukla Ülkücüler arasında kullanılan bu selamlaşma şekli, yanak yanağa öpüşmek istemeyenlerin de tercihi olmuştur.
    Orta Asya Türk Ülkelerinde de kullanılır.

    işte ülkücüler bu amaçla kafa tokuşturmakla birlikte aslında çoğu hangi sebepten bu davranışı yaptığının bilincinde bile değildir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük