Belki de başarisiz olucak ama her bilimsel gelisme gibi gelecekte buna benzer operasyonlarin önünu açicaktir. Gönüllu olan kiside ne cesaret varmis yerinde olsaydim belki yapamazdim.
70'li yıllarda maymunlar üzerinde yapılan deneydir. Sese, ışığa tepki vermeyi başaran maymunun maalesef kısa sürede ölmüştür. Sağken beyni çıkartmak için omurganın bilmen neresi kırılmak zorunda kaldığından, yaşadığı sürece hareket edememiştir.
--spoiler--
ilk olarak yeni ölen bir insandan alınan kafa ve nakil yapılacak hastanın vücudu, beyin hücrelerinin ölmemesi için soğutulacak. Daha sonra alıcı ve vericinin boyunları kısmi olarak kesilecek.
Ardından ölen kişinin omuriliği dikkatli bir şekilde kesilerek alıcı hastanın vücuduna yerleştirilecek. Daha sonra polietilin glikol maddesi kullanılarak omuriliğin vücuda tam olarak oturması sağlanacak. Son aşamadaysa tüm damarlar ve sinirler vücuda bağlanacak.
Daha sonra nakil yapılan hasta, birkaç hafta boyunca komada tutulacak. Bu esnada omurilik vücuda iyice yerleşecek.
--spoiler--
ilgimi çeken ve gerçekleştiği takdirde hakkında kitap yazmak istediğim ilginç olay. bireyi birey yapan şey kalp mi beyin mi konusunda çokça tartışmıştık arkadaşlarımla ben beyin olduğunu düşünüyorum tüm birikimlerin orada bulunması nedeniyle. ama ruh ne oluyor nakil süresince merak konusu.
bir arkadaş yukarda bahsetmiş. ruh ne oluyor diye?.. işte bu nakilde beni asıl düşündüren olay bu. ve işte bu nedenle bu nakilin sonuçları inançları sorgulatabilir.
baktım haberden kopyala yapıştır yapılmış. bu durumda haberde hata var. ölen insanın kafası değil vücudu kullanılacak. nakil isteyen hastanın hafası sağlam. vücudunda kas hastalığı var. dolayısıyla kafa kendine ait. vücut nakli olacak. yani mantık bunu gerektiriyor. yanlışım varsa konuyu bilen bir arkadaş düzeltsin.