diyanet işlerinin saçmasaktamı saklasak tarzı açıklamasıdır. ha dersin cennetin süsdür buna karşı cıkılmaz ama ne o lo beşibiyerde muamelesi kadına ayıptır. günah demiyorum o makama günahı öğretecek değilim.
süs diyemem ancak bakın araba reklamlarına arabalara sarılan sarışın esmer hatunlar teknelerde binbir pozlar sakız reklamlarına kadar herşeyde kadın bedeni süs ve çekicilik unsuru olarak kullanılmaktadır. Gerçek olan budur.
yapılan açıklamalarda da bir cümlede " sergilemek" sözcüğünü de içeren cümle. nasıl bir mantıksa; sergilemek, sergi?!
nedir bu betondan yapılam heykel mi? doğru, size göre sadece açılıp, kapanan masa örtüsü serilmiş bir süsten ibaret gibi.
Kuran, Nur suresi 31. ayette kadınlara kendi doğal güzelliklerini ve takılarını namahremlere göstermemeleri uyarısını yapar. Çünkü her iki cins birbirine karşı birer cazibe merkezidir. Bu, fıtratın bir gereğidir. Bu anlamda erkeğin nazarında kadının konumu ayette ziynet/süs olarak nitelendirilir. Ancak Kuran, bunun açığa vurulmamasını, aksine yine ziynet olarak isimlendirilen elbiseye büründürülmesini emreder. Çünkü kadının bedeni bir süstür. Dolayısıyla değerlidir ve korunması gerekir.
* ilahi uyarılar, kadının doğasının bastırılması anlamında yorumlanmamalıdır. Aksine Kuran, burada bir yönlendirme yapmakta ve onun bedensel çekiciliğini ortaya koyma arzusunu toplumsal hayatta değil, eşine karşı sergilemesini hedeflemektedir.
gayet açık net anlatmış zaten. başlığı açıp okumama vesile olan yazara ayrıca teşekkür ederim.