erkek yöneticilere kuyruklarını sallayıp, imtiyaz alan alt birim kadınlarının kadın yönetici sarşısında bu avantajlarını kaybetmesi sonucu düşündükleri saçma düşüncedir.
bir işi yönetmek için kesinlikle az bulunması gereken duygusal zekanın fazla olmasından dolayı ortaya çıkan durumdur. her kadın kötü yönetici değildir fakat kadın gibi davranan her kadın kötü yöneticidir.
iş odaklı oldukları sürece kadın yöneticiler hata yapma toleransı düşük mevkilerde çok da iyi yöneticilik yaparlar. Erkek egemen toplumun onlar için dezavantajı, kadın olmalarından kaynaklı bazı yerleşik özelliklerinin kusurmuş gibi yüzlerine vurulmasıdır.
Ayrıca (bkz: türk erkeğinin nitelikli hatun korkusu)
erkeklerin ve kadın zekasına, becerisine inanmayan hemcinslerinin bütün engellemelerine rağmen yönetici olabilen bir kadın, yine erkek çalışan ve patronların bütün engellemelerine rağmen iyi yönetici olabilmektedir.
yani en basitinden; kadınların kötü yönetici olması diye bir şey olmamakla beraber kadınların erkeklere ve kendisine inanmayan hemcinslerine rağmen yönetici olabilmesi diye bir tesbit yapılabilir.
yanlış önermedir efendim...
yanlıştır. osmanlı devleti'ni çok uzun süre anneler, karılar yönetmiştir. övündüğünüz tarihiniz de kadınların çok büyük etkisi vardır. ama sizin gözleriniz var göremezsiniz, kulaklarınız var duyamazsınız. *
kadınlar kötü yönetici değildirler de otoritelerini sarsmaya çalışanlar çoktur. bunlar gerekse bir kadın tarafından yönetilmeyi hazmedemeyen erkek personel gerekse yönetici kadını çekemeyen kadın personeldir. sonuçta kadın yönetici iş yönetiminin dışında bir de bu eziklerle uğraşmaktadır.
Kesinlikle saçma bir düşünceden ibarettir her sorumluluklarını, farkını bilen insan ve yönetici vasıflarını bulunduran herkes iyi bir yönetici adayıdır.