erkekler mi zeki kadınlar mı zeki bunu bilmiyorum... Bildiğim zeki kadınlar da var zeki erkekler de... zekanın beynin büyüklüğünde değil kıvrımlarının fazlalığında olduğunu söylüyorlar... o da bilim adamlarının işi... ancak bildiğim şu eğer karı kocadan kadın daha zekiyse... zekasını kullanarak kocasından daha az zeki olduğunu, aile için alınan doğru kararların kocası tarafından alındığını millete ve kocasına inandırıyor.
Kitlesel bir zeka standardi olmasini gerektiren sacma bir cikarim . Hadi zeka cesidi daha fazla denilebilir yani nitelik farki kesin ama rakamsal bir ustunluk ayni cinsiyet icinde de degisir ki butunuyle cinse bagli bir farklilik olamaz. Burde zekanin kalitsalligi gibi bir genetik etken varken bu onerme cok curuk.
Zekayı ayırt eden şeyin cinsiyet olmadığını hala öğrenemeyen insanlar, insalık ve topluluk türüyor. Ne zaman vazgeçecekler bu düşünceden merakla bekliyorum.
Irving Langmuir, Max Planck, Marie Sklodowska Curie, Hendrik Lorentz, Albert Einstein, Paul Langevin, Charles Eugène Guye, Charles Thomson Rees Wilson, Owen Willans Richardson
Peter Debye, Martin Knudsen, William Lawrence Bragg, Hendrik Anthony Kramers, Paul Dirac, Arthur Compton, Louis de Broglie, Max Born, Niels Bohr
Auguste Piccard, Émile Henriot, Paul Ehrenfest, Édouard Herzen, Théophile de Donder, Erwin Schrödinger, Jules-Émile Verschaffelt, Wolfgang Pauli, Werner Heisenberg, Ralph Howard Fowler, Léon Brillouin.
Böyle bişey vardır ama erkekler doğası gereği çözüm odaklı olduğundan sonuca daha erken varır.
Çok fazla kafa karışıklığı yaşamaz, yaşarsa da genelde işin içinden çıkabilir.
Kadınların duygusal zekaları bu tarz ikilemlerde başlarına çok fazla dert olur.
Kadınlarda beyin olsaydı % işaretini gördükleri yere % kaç olduğuna yahut tabelada yazan cümlenin tümüne bakmadan atlamazlardı bir şeye. Zekâ bununla ölçülüyor ise neyse ki zekiyim diye sevinmem gerek.
Mutlak bir doğru veya yanlış bilgi olduğu kanıtlanmamış olmasına keza doğru olma olasılığının yarı yarıya olduğu aşikardır.
Uzun vadede kadınlar her türlü alır bu maçı. Şayet zeka kavramı; en kısa zamanda, en mantıklı olanı sunma eylemidir benim nezdimde. bu da erkek bireylerde daha çok görülüyor gözlemlediğim kadarıyla.
idrakte zorlandığım, izahta muvaffak olamadığım bir husus da şu ki; böyle gereksiz bir iddiayı kim ortaya atmış acaba? Kaldı ki her iki cins de birbirini tamamlayacak donanımdadır arkadaşlar, yapmayın, kutuplaşmaya lüzum yok.
Erkekler düz mantıklı yaşamını sürdüren canlılardır. Ya vardır ya yoktur yeni bir şey üretme ihtiyaçları duymadan azla yetinirler. Kadınlar kurgular (buna paronayaklık demeyelim
Beyin olarak ne kadınlar erkeklerden ne erkekler kadınlardan zekidir, sadece kadınların duygusal tarafı ağır basar, bizim de analitik ve pratik tarafımız.
Zeka sadece kızlara mı özgü yaratıldı? Zeka duran bir şey değil,devamlı geliştirebilirsin bu iki cins içinde geçerli,böylelikle bu teorini çürütmüş oldum. Kız düşürmek için kendini aşağılama olur mu?
erkekler tarafından kabul edilmese de gerçek olan durumdur. kabul edelim beyler, kadınlar bizden daha hızlı ve ince düşünüyorlar; erkekler bu hıza karşılık veremiyor.