yanlıştır efenim bütün bilim adamları erkeklerden çıkmaktadır.Dünyanın en iyi satranç oyuncuları her zaman erkek olmuştur.Burda bahsettiğim zekilik düzenbazlık olan zekilik değildir.Ne yazık ki bizim halkımızca düzenbaz insanlara zeki denilmektedir.Olmamalıdır.
akıl gelişiminde sosyal çevrenin varlığını düşünürsek, kadınların erkeklerden daha fazla sosyal olduğu yerlerde akıl gelişimleri, algı açıklığı daha fazladır. erkeklerin de bunun yanında babalık içgüdüsü para kazanma koşullanması pratik zekasını geliştiri.
özetle akıl kavramını cinsiyete göre şekillendirmek yanlış. genel-geçer yargılardan uzaklaşmakta yarar var.
erkekler çok fazla şey düşünemezler akıllarını tek bir şeye verirler. kadınlar ise bir dakika içinde onlarca şeyi düşünebilirler. Kadınlar daha akıllı demeyelim de akıllarını daha fazla kullanıyor desek daha doğru olur.
doğru bir düşüncedir. kadın beyni ile erkek beyni çok farklıdır. kadınlar daha duygusal, daha ince, daha narin, daha geniş düşünürler. erkekler ise sadece aklı bir yerdedir bel altındadır başkada bir şey bilmezler. ayrıca daha dan dundurlar, daha düz düşünürler.
yalandır, öyle bir şey yoktur. cinsiyetin zeka üzerine hiçbir etkisi yoktur demek doğru olmasa da zekanın sadece cinsellik üzerinden şekillendiğini söylemekte yanlıştır. bırakın bu feminist zırvalarını ne kadınlar görüyoruz aptal ne kadınlar görüyoruz akıllı. yani kişiye göre şekillenen bir durumu genele yaymak doğru olmaz.
geçmişte ve günümüzde bilim dünyasındaki kadın nüfusun çokluğuna bakınca hak vermekten kendimi alamadığım iddia. demiyoruz ki kadınlar aptaldır ama kadınlar erkeklerden daha akıllıysa fren yerine gaza basıp mağazaya dalan kadınlar neden bu kadar çok. yani son tahlilde kadınların kendi söyleyip kendi inandığı bir yalandan bir (bkz: züğürt tesellisi)nden öte olmayan iddia bana göre.
sanırım o yüzden aşık oluyorum onlara. bir kadının zekasına hayran kaldığım kadar başka hiç bir şeylerine hayran kalmadım. annemden beridir aşığım kadınlara. tabi ki özellikle birine.