kadınların boşanma sonrası evlenme yasağı

entry5 galeri0
    1.
  1. Hastaneden alınan rapor eşliğinde mahkeme kararı ile kaldırılabilir.
    0 ...
  2. 4.
  3. (bkz: iddet müddeti)
    her nasılsa bu süre dolmadan kadın evlenirse evlilik bu sebeple iptal edilmez. boşanmadan sonra doğacak olan çocuğun soybağının doğru tayini için kanun koyucu böyle bir hüküm öngörmüştür.

    ayrıca islam hukukunda imamı azam bu süreyi 2 yıl olarak tayin etmiştir.

    -hamile olmadığının tıbbi olarak kanıtlanması veya doğum bu süreyi sona erdirir.
    -boşanılan kocayla tekrar evlilik yapılacaksa bu süre beklenmez
    1 ...
  4. 3.
  5. islam hukukunda da iddet müddeti olarak yer alan , sınırlı süreli bir husustur.
    0 ...
  6. 2.
  7. kadının boşanma esnasında hamile olma olasılığı ile çocuğun basının ilk eş mi yoksa ikinci eş mi muammasını onlemek amacıyla oluşturulmuş yasadır. modern tıbbın gelişmişlik düzeyi düşünüldüğünde gerekliliğini yitirmiştir.
    1 ...
  8. 1.
  9. olmayan yasak. amacı, bebeğin soybağını belirlemek olan yasaya dayanarak şöyle izah edeyim; hatun kocasından boşandı. kocasından 1 aylık hamile. kocasının haberi yok. 300 gün beklemek zorunda, dolayısıyla bebeği doğmuş olacak. bebeğin babasının kocası olduğu babalık karinesinde belirtilmiştir, istenirse dna testi yapılır o ayrı. bir de şunu düşünün. kadın 1 aylık hamile. boşanırken kocasına bunu yine söylemiyor. ve gidiyor biriyle evleniyor 15 gün sonra. şimdi bu bebek evlilik içinde doğacağına göre, babalık karinesinin gereği olarak ikinci evlendiği adamın çocuğu oluyor. kayıtlara böyle geçiyor. ama aslında çocuk onun çocuğu değil.

    çifte standartla falan alakası yok. tamamen çocuğun korunmasına ve sağlam soybağı olmasına ilişkin bir yasa. ağzı olan konuşuyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz!

    not: kadın hamile olmadığını kanıtladığı takdirde 300 günü beklemek zorunda değildir. evlenebilir.
    29 ...
© 2025 uludağ sözlük