kadınlar hangi çicektir

entry29 galeri1
    27.
  1. gala çiçeğidir eski sevgilim.

    çok güzeldir. ama o güzelliği zehrini örtmek içindir. öyle güzel görünür ki koluna dokunursunuz yapraklarına dokunur misali. kalbinize bırakır zehir özlerini.

    allah belanı versin senin.
    0 ...
  2. 26.
  3. Bir çiçek olsam limon çiçeği olurdum.

    limon çiçeğini sevmemin ve benimsememin sebepleri çocukluğumda yatıyor. bunun eğitimini aldığım felsefe ile ilgisini merak ettim ve ilginç sonuçlar buldum. bu enrtyi girdikten sonra nete baktım.limon ve felsefe arasında kurulan bağa ilişkin bir makale buldum.

    --spoiler--

    http://www.3sutun.com/say3/limon.html

    makalenin bir kısmı,

    Felsefe M.Ö. 5.ve 6. yüzyıllarda beş büyük bilge böyle buyurdu diye tarih sahnesine çıkmamıştır. Tarihsel dinamizmin belli bir süreci Felsefe nin maddi alt yapısını oluşturduğu için ortaya çıkmıştır. Felsefe yine tarihsel süreç içinde evrilmiş ve bugünkü muhtevasına kavuşmuştur. Hiç kuşkusuz yine süreç içinde yenilenerek, biçim değiştirebilecektir. Limon olmaksızın yaşam sürdürülebilir mi? Ya da limon insan için bir vazgeçilmez midir?
    Şurası muhakkak ki; limon olmaksızın da yaşam sürebilir. Bu anlamda limon bir vazgeçilmez değildir. limon olmasaydı insan (yaşam) onu bir şekilde bir başka şey ile ikame edecekti. Haliyle insan metabolizması da ikame edilene göre adapte olacaktı. Ancak, acaba limon yerine ikame edilen (şey) limon kadar doğurgan/bereketli ve dayanıklı olabilecek midir? Yani limon kadar faydalı ve de aynı zamanda tahripkar olabilecek midir? Yine başka bir deyişle limon kadar paradoksal unsurları içerebilip zıddına dönüşebilme (bu anlamda yenilenme ve gelişme sağlayabilme) yetisine sahip olabilecek midir? ikame edilen (şey) limon kadar kolay elde edilebilip, limon kadar keyfe keder tüketilebilecek midir? >Felsefe bugün itibariyle (evrildiği kadarıyla) zıtlıkları bünyesinde barındırabilmekte ve bu sayede doğurganlığını sürdürebilmektedir. Yani, Felsefe nin gücü aslen bünyesinde barındırdığı paradoksal unsurlardan kaynaklanmaktadır. Platon’la başlayan, Hegel ile zirve yapan idealizm aynı felsefi şemsiye (metodoloji) yani, diyalektik yöntemi muhafaza ederek Marks ile materyalizmi doğurabilmiştir. Kısacası Felsefe siz bir toplum (toplumsal süreç) belki kuramsal olarak savunulabilir ancak Felsefe nin yerine ikame edilecek olan (şey) muhtemelen Felsefe nin kötü bir kopyası olmak durumunda kalabilecektir.
    --spoiler--
    0 ...
  4. 25.
  5. 24.
  6. gül'dür.
    kokusuyla cezbeder ama sonunda dikeniyle mahveder.
    hiç değişmez.
    0 ...
  7. 23.
  8. 22.
  9. 21.
  10. Hangi çiçek olduğunu bilmiyorum ama gül olmalıdırlar. Çünkü gül çok güzeldir ama dikeni vardır ve dikeni olduğu için herkes dokunamaz. Herkes dokunamadığı için böyle güzeldir belki de gül aynı Kadın gibi .
    2 ...
  11. 20.
  12. Kadınların hepsi çiçektir ama hepsi farklıdır kimi dikenlidir, kimi zehirlidir.
    0 ...
  13. 19.
  14. 18.
  15. 17.
  16. katır tırnağı diye birşey var, görmedim.

    ama odur.

    görmedim sonuçta.
    0 ...
  17. 16.
  18. Güzel olan ve hoş kokan her çiçektir, kadin.
    1 ...
  19. 15.
  20. 14.
  21. 13.
  22. (bkz: papatya)
    hep başka hesaplar uğruna koparılan...
    14 ...
  23. 12.
  24. 11.
  25. 10.
  26. kimileri kardelendir.zor yaşar, erken ölür.
    2 ...
  27. 9.
  28. zakkum; Susuzluğa en dayanıklı bitkilerdendir ve kışın yapraklarını dökmez.
    1 ...
  29. 8.
  30. böcek kapandır.
    süslü, kokulu, dikkat çeken sonra...
    2 ...
  31. 7.
  32. aslında yanlış bir sorudur. her çiçek bir kadındır nihayetinde lakin her kadın bir çiçek midir, tartışılır.
    1 ...
  33. 6.
  34. çeşit çeşittir.
    gül de var zambak da...
    1 ...
  35. 5.
  36. 4.
  37. 3.
  38. (bkz: Çiçekler hangi kadındır) kadınlar kadındır, çiçekler çicek. gayet klişe soru ve cevaplarıyla dolu burası. kadınlar çiçek ya da başka birşey degildir sadece kadındır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük