islam öncesi bazı toplumlarda sınırsız evlilik durumu vardı. islam geldikten sonra bazı cahiliye adetleri kaldırıldı bazı değiştirildi bazılarına da sınır kondu. “... Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin...” (Nisa, 4/3), “Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz.” (Nisa, 4/129) bu ayetlerden de anlaşılacağı üzere ille de 4 tane alın demiyor. alabilirsin ancak almaman senin için daha iyi olabilir gibi bir durum söz konusu. artı bir durum daha var ki dünya da sayısız kanlı savaşlar meydana gelmiştir. nüfusun devamı söz konusudur. daha da artıralabilir bu sebepler.
Madde 1: Kur'an da kesinlikle kadın ve erkek eşittir diye madde bulunmamaktadır. Bunu nerenizden uyduyorsunuz. Kuran daki durum kadın ile erkek arasındaki hakların adaletidir. Eşitlik adalet getirmez. Örnekleyerek açıklayayım.Önce kuran bazında sonrada günlük hayattan örneklendireceğim.
Kuranda miras konusunda erkeğe 2 kadının payı verilmiştir. Yani bu durumda erkek maddi yönden öne geçmiş oluyor. Fakat evi geçindirme olayında ise tüm yük erkeğe binmiştir. Bilmem anlaşıldı mı ?
Günlük hayattan örnek verelim. Medya da sürekli kadın erkek eşitliğine dem vurulur , manşetlerde eşitlik olarak geçer fakat detaya inildiğinde bu eşitlik yerini birden "pozitif eşitlik" kelimesine kaptırır. Kadınla erkek herşeyi eşit paylaşşın , ama yük erkeğe binsin. Getirilmek istenen mentalite tam olarak budur.
Bonus Bilgi: 18 yaşından küçük biri kendi isteğiyle bir başka erkekle evlenince aydın sol kesim onu hor görür, ezik görür. Oysa aynı kişi evlenmeden bir cinsel birliktelik yaşası onun arkasında durup destekçi olmaya çalışırlar. Şimdi size soruyorum nerede adalet, nerede eşitlik ?