gece ve gündüz bir birine eşit midir? sorusuyla aynı dereceden mantık hatası barındıran sorudur. ikisi de farklıdır ama bu birinin diğerine üstün olduğu anlamına gelmez.
Yok artık.
Buda bir sorumu .
Tabikide eşittir.
Ama kadın böyle azcık daha üstğn gibi geliyor sanki.
Tamam kararsızım.
Ama sonuç olarak eşit .
Son kararım eşit .
ananas var babanas yok.
anaokulu var babaokulu yok.
anayasa var babayasa yok.
anafikir var babafikir yok.
anafen var babafen yok.
anahtar var babahtar yok.
analiz var babaliz yok.
anayol var babayol yok.
anayemek var babayemek yok.
anasayfa var baba sayfa yok.
anap var babap neyse yaa.
Bir kadının, olması gerekendir ama olmayacak bir inanıştır demesi nasıl bir mantık biri bana açıklayabilir mi? Bu durumun gösterdiği sonuç şudur ki kadın yalnızca erkekler nedeniyle ikinci plana atılmaz kadın kendi haklarını sahiplenemedigi veya onemsemedigi için de ikinci plana atılır. Sen kendini ifade edebilirsen, şu ani ve geleceğini olumsuzluklara kurban etmezsen kimse senin ikinci planda olduğunu iddaa edemez. Negatif bakış acıları nasıl bu kadar net ve keskin olabilir? Geleceği mi biliyoruz, Kahin miyiz?
Kara uzum habbesi adlı nickin Kıssadan hissesi benim açımdan amacına ulaşamamış bir Kıssadan hissedir. Çünkü daha ilk okuyuşta bunun bir anne yüreği olabileceğı sonucuna ulasabildim ama ifade ettiği gibi cerrahın anne olabileceğini dusunemeyen kişinin kendini bir yoklaması gerekebilir.
Eşittir çünkü ikisi de insandır. Sadece fizyolojik açıdan farklılıkları ve bu farklılıkların getirdiği avantaj-dezavantaja sahiptirler. Bu avantaj-dezavantaj durumu da erkekle kadını eşitler. Üstelik kadınlar çoklu düşünme kabiliyetine sahipler. Eşini, evini, işini, çocuğunu hepsini düşünür ve idare eder erkek ise cuvallayabilir. Erkekler toplumda daha rahat ve bu rahatlik daha çok on plana cikmalarina neden olabiliyor. Cogu kız toplumsal baskı nedeniyle kendini yeterince ifade edemeyebiliyor. Sonuç olarak ortaya çıkan erkek başarıları, bastırılmış kadınların boş veya başarısız olduğu anlamını ortaya koymaz. Kadın psikolojik anlamda zorluklara hazırdır ve manevi anlamda erkekten güçlüdür. Üstelik kadınlar okumayı, araştırmayı, çalışmayı erkeklerden daha çok sever ve yaratıcı zekaya sahiptirler. bknz: okul yılları. Insan olan iki kişiyi sırf cinsiyetleri farklı diye üstünlük bazında karşılaştırmak yıllardır komik buldugum bir olaydır ve bunu surekli olarak gündeme taşıyan erkek,kendini yetersiz hisseden tek artısinin kadından güçlü olduğunun sanilmasi olduğunu bilen ve bu gücün yıllar geçtikçe elinden kayıp gittiğini düşünerek panikleyen erkek tipidir. 21.yy da bu başlıklar altında çabalayan ve cabaladikca batan erkek üstünlüğünu kurduğu cumlelerle bile kanitlayamayan ama erkek üstündür diyen karşı cinse açıyorum. Bir de erkek olduğu halde kadın haklarını bir kadından daha çok savunanlar vardır ki aydın insan,kendini gelistirmis birey ondan başkası değildir. Erkeklerden nefret eden aşırı feminist kadınların da kadınları düşük gören erkekten farkı yoktur. Toplum yalnızca erkeğin kadını, kadının erkeği eşit tuttuğu zaman ilerleyebilecektir
şimdi bu sorunun cevabı, özellikle batı avrupa ülkelerinde kesin olarak '' evet '' diye yanıtlanır ve eşit olduğu da gözlemlenebilinir.
kadın yönetici pozisyonunda da çalışır, otobüs şoförlüğü de yapar.
evin içersinde de eşittir kadın-erkek.
temizlikten, aile sorumluluklarına kadar.
türkiye'de ise hiçbir zaman eşit olmamıştır, olması da bu kafalarla çokkkkk zordur. tabi bunda da tek sorumlu erkek tarafı değildir.
Kadın ve erkek güç bakımından eşit olmayabilir. Bu yaratılıştan kaynaklanıyor. Fakat kadının erkekten hiçbir farkı yoktur bilakis kadın erkekten daha zekidir. Kadın ve erkek birbirine çelik iplerle bağlıdır. Kadın ilerlemezse kendini geliştirmezse erkek de bir yere gidemez. Yerinde sayar. Bir erkek olarak Kadın Savunucusuyum, Feministim.
Kesinlikle eşit değillerdir. Erkeklerin kadın, kadınların erkek hallerine bürünmesi de durumu eşitlemez. Bana kalırsa bir kadının halter sporuyla ilgilenmesi kendisine haksızlık etmektir. Bir erkeğin hamur yoğurmasıda benzer bişeydir. Git çalış AMK.