Dr. Louann Brizendine'ye ait kitap. Kitapta erkeklerle kaıdnların neden farklı oldukları ve davrandıkları bilimsel olarak ama herkesin anlayabileceği bir şekilde anlatılmaktadır.
ilgi çekici birkaç saptama şöyledir:
"Sağlıklı bir erkek 56 saniyede bir seksi düşünürken,seks bir kadının aklına günde 2 veya 3 kez gelir."
"Her beyin kadın doğar,ama bazıları erkek büyür"
kadınlara yaşayabilmeleri için verilen organ, eğer verilmeseydi yaşayamayacakları net ve kesindir. çünkü beyin olmadan hayati fonksiyonlarını yürütebilselerdi onlara beyin verilmezdi. bunun dışında ufak tefek işler için de kullanılan organdır aynı zamanda.
mesela yemek yaparlar, bulaşık falan yıkarlar, kendilerini erkeklerle eşit tutarlar(beyindeki noksanlıktan kaynaklanır) az da olsa beyinleri programlanmıştır vakti zamanında.
okunması fayda sağlayabilecek bir kitap olabilir. malum günümüzde piyasa kaygısıyla yazılan bir kısım kitap okunmaya değmeyen nitelikte. yazarları da sonra satış rakamlarından falan yakınıyor. sanki bir kitabın basılıp yayınlanmış olması o kitabı değerli kılmaya mutlaka yetecekmiş gibi...
lakin her koşulda, her coğrafyada, her soyda ve her fırsatta, kadın beyni sorun çıkarmaya odaklı çalışır, orası aşikar. ama bi sormak lazım, "acaba sorun çıkarma tutkusu neden dna'larına işlemiş kadınların?" diye. ben cevap vereyim hemen kendi soruma: çünkü, bir konuda sorun çıkarmadan, o konuda bir aksaklık olduğunu anlayamıyor erkekler. kadınlar da "bir uyar, iki uyar, olmaz ki şekerim aaaaa" diye dellenip en sonunda şalterlerinin atmasına izin veriyorlar böyle bir durumda. yani aynı şey gibi bu, barışı tesis etmek için savaşmak gibi.
bir ambiyans, bir format, bir ideal peşinde koşar. bira içecekse sahilde olmalıdır, film izleyecekse arkadaşlarıyla olmalıdır, seks yapacaksa bembeyaz çarşaflar üzerinde olmalıdır. gelişigüzelliğe karşıdır.
erkek beyni ya çalışır ya çalışmaz üst çalışmadıgında alt çalışır alt çalışmadıgında üst ama kadın öyle değildir.hergün farklı çalışır çünkü hergün hormonları değişir adet gününe yaklaştıgı zamanlar adet zamanı bitişi sürekli bi hormon değişimi vardır ve hormonlarda duyguları değiştirir duygularda düşünceleri o yüzden bi gün gülüyorken ertesi gün sopayla peinizden koşabilirler kişisel algılamayın tamamen kendileriyle alakalı.
Kadın beyninde erkeklere oranla daha fazla ayna nöron'u bulunur. Bu sayede yüz ifadelerini okuma, ses tonlarını yorumlama ve duygusal degisimleri farketme konusunda uzmanlasmislardır.
-Ayrıca kadınlardaki yüksek östrogen salgısı, beyindeki içgüdü gelişimini arttıran bir faktördür.
-Erkekler duygusal deneyimler esnasında beyinlerinin tek tarafını kullanirken, kadınlar iki tarafını da kullanırlar.
-Kadınlar duygusal olaylar konusunda çok hassas ve detayları hatırlamada çok güçlüdürler. Erkekler ise; seks, öfke ve tehdit durumları dışında, duygusal olayları hatırlamada zayıftırlar.
-Kadınların endişe durumu erkeklere oranla 4 kat daha fazladır.