yeni bir projeyle çevresinde ücretsiz ve sınırsız internete bağlanılabilen ancak modemi boğanın neresine montelediklerini bir türlü çözemediğim heykel.
boğa heykelinden internete bağlanabilmek için ağlar arasından Kadıköy Wifii bulup seçmek gerek. Ardından Kadıköy Belediyesi ücretsiz internet hizmeti ekranı açılıyor. bu ekranda kendi GSM numaralarımızı girip gönderdikten sonra, cep telefonumuza gelen şifre ile interneti kullanmaya başlıyoruz. Artık o bizim şifremiz oluyor hep onu kullanabiliyormuşuz.
Alman Kralı II. Willhelm Istanbul'u ziyaret ettiğinde dönemin sultanı II.Abdulhamid'e armağan olarak bir boğa heykeli getiriyor. Heykel önce Yıldız Sarayı'nın bahçesine konuluyor. Ardından da şimdiki Lütfi Kırdar Salonu'nun olduğu yere yerleştiriliyor. Daha sonra Asya yakasına gönderiliyor ve Kadıköy'de eski belediye binasının oraya konuyor. Ardından da şu an bulunduğu yere, Altıyol'a yerleştiriliyor.
Bu Boğa Heykeli hem mitoloji hem de Türk – Alman ilişkilerinin tarihi açısından önemlidir: Mitolojiye göre Tanrılar Tanrısı Zeus, Io'ya aşık olur. Onunla birlikte olabilmek için her gece Io'yu inek, kendini de boğa kılığına sokar. Bunu öğrenenen Zeus'un karısı Hera çılgına döner. Ve bir inek sineğini Io'nun başına musallat eder. Vinzo denen bu sinekler o kadar canını acıtır ki ineğin, hayvan çılgına döner. işte Io da Hera'nın musallat ettiği o sinek yüzünden çılgına döner ve öyle bir acıyla koşar ki toprağı yararak yol alır. işte onun açtığı o geçide inek Geçidi anlamında Bosphorus, yani istanbul Boğazı denir.
Peki neden bir Alman Kralı, tutar da bir Boğa Heykeli hediye eder? Çünkü II. Willhelm mitolojideki o hikayeyi biliyor ve ona bir gönderme yapıyor. Osmanlı Imparatorluğu'na "artık Tanrı benim, bunu bil" demeye getiriyor.
kadıköylülerin ve kadıköy'e gidenlerin ortak buluşma noktası olan, fransız yapımı tarihi heykel. inanılmaz bir hikâyesi vardır... https://www.youtube.com/watch?v=HX0vycX2WGI