kadina dayak atmak

    5.
  1. "sapına kadar erkek de olsan kadına el kalkmaz."*
    3 ...
  2. 1.
  3. bazı kadınların onay verdigini gordukten sonra şu efsanevi soru tekrar aklıma geliyor: (bkz: kadınlar ne ister?)
    1 ...
  4. 2.
  5. taksim meydanında "ben öküzüm" diye bağırmakla eş değer olan eylem. gerçi öküz, öküz olduğunu bilmediği için pekte takmaz hani.

    (bkz: okuzum ben okuz)
    1 ...
  6. 4.
  7. hem severim hem döverim mantığının fiziksel uygulamaya geçmiş yalın 1. tekil odunluk hali. ayrıca: (bkz: nasıl katil oldum)
    1 ...
  8. 7.
  9. dayak hayvanlara bile atılmazken hele de bizi doğuran anne, her kahrımızı çeken bir eşe reva görülmesi çok büyük acizliktir.
    1 ...
  10. 12.
  11. ilk çağda, orta çağda, yakın çağda, uzay çağında hep yapılmış ve yapılacak aksiyon.
    1 ...
  12. 8.
  13. kadınların her dakika makyaj tazeleyip saç düzeltirken, kısacası tam da ataerkil toplumun istediği gibi, kadın olmaktan ziyade erkeğin fantazisi olmayı seçmişken, üstüne üstlük her şeyin başında "kendine güvenen erkek" diye bir tarafını yırtarken hiç yakınmaması gereken durumdur. zaten kendisini, ikincil konumuna attığı; ve kendisine güvenmesini bu kadar istediği insanın bu üstünlük ve kendine güvenle kendisini çatır çatır dövmesine bir şey dememesi gerekir.

    edit: bunu eksileyen erkekse tamam da kadınsa bir şey diyemeceğim...
    2 ...
  14. 10.
  15. "beni taşıyan erkek olsun", "erkeğim beni deli gibi kıskansın", "kocam-sevgilim, sever de döver de" kadınları oldukça, hiiiiç bitmeyecek eylemdir.

    hayır bu kadınlar cahil olsa içim yanmayacak, ki cahil biri bile kendini aşağılatmaz.
    1 ...
  16. 3.
  17. bir kadına fiziksel şiddet uygulanması. şiddete meyilli bünyelerde dayak atılacak kişinin cinsiyeti asla belirleyici olmaz. sokakta kendisine önüne bak ayı diyen adama kafa atan kişi; karısının evde kendisine laf koymasına da aynı tepkiyi verir.
    1 ...
  18. .
  19. orta çağda erkeklerin kadınlara dayak atması hatta sopa vs. kullanmaları çok olağan bir şeydi, bir çok edebiyat eserinde bile dayak sahneleri, esere zenginlik katmak amacıyla uzun uzun anlatılırdı. ilk kez 1900 yılında Bavyera'da medeni kanunun kabulu ile bu hak(!) erkeğin elinden alındı.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük