eskiden cennet gibi bir yerdi. her izmire ilk gelene orası gösterilir tepe de nezih nezih çay içilirdi izmir manzarasıyla. şimdi ise mardin çöplüğü olmuş durumda.
eski 2 tane belediyecinin oy toplamak için getirttiği mardinli marabalardan oluşur. alyanak ve sarışın denen 2 chp linin izmir e kazığıdır. şimdi gzüelim semt ilkel bir aborjin köyü gibidir.
sokaklarında karvatsız takım elbiseli leş gibi kokan tipine kamyon çarpmış öküzler mal mal baka baka dolaşır. insanbir bayan arkadaşını götürmez oraya. rahatlıkla başa bela alır.
esrar silah ve belanın bol olduğu çöplüğe dönmüş semt. insanların artık misafirlerini götüremediği iğrenç yer olmuştur .çay içilecek açık hava yeri bile kalmamış.
kimseye bulaşmazsanız, kimsenin de size bulaşmayacağı bir semttir.
kötü ünü gecekondu mahallesi olmasından dolayı gelmektedir.
izmir in esas pisliği kuruçay, yeşildere, tilkilik, ve özellikle hilal dir.
Rivayetlere göre burada oturan insanlar yarım yapılmış gecekonduların altında toprağı kazarak midye yetiştiriyorlarmış. izmiri 10 günlüğüne gezmeye gittim her semti gezdim ama buraya uğramadım. Değil 10 gün 100 günlüğüne gezmeye kalksam yine uğramayacağım sınırlı yerlerdendir.
Tepekule'deki eski izmir (Smyrna) dışında, kentin Pagos'ta (Kadife Dağı) yeniden kurulduğu alandır. iÖ. 4. YY'da kurulan kentten bugüne değin varlıklarını sürdüren Hellen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar görülmeye değer arkeolojik öneme sahip eserlerdir. izmir'in ve körfezin kuşbaşı seyir noktası olan Kadifekale, şehrin güneyinde 186 metre yükseklikteki bir tepe üzerindedir. Eski adı Pagos olan Kadifekale'de yaşayan Amazon kadınlarının, dağın eteklerinden Meles Çayı kıyalarına indikleri, hakimiyetlerini uzun yıllar sürdürdükleri rivayet edilmektedir.Büyük iskender'in generallerinden Lysmachos tarafından yaptırılan kalede halen bu döneme ait kalıntılara rastlanmakta, Bizans dönemine ait sarnıçlar bulunmaktadır...
milattan önce 3. yüzyılda büyük iskender' in talimatıyla inşa edilmiştir. roma, bizans, beylikler ve osmanlı dönemlerinde de kullanıldığı için, geçirdiği onarımların izlerini taşır.