dostluk seçimlerden ziyade zaman, güven ve paylaşımlarla ilgili olduğundan cinsiyet faktörü bunda çok rol oynamaz. zaten ortada bilinçli, kurgulu, hesaplı bir seçim varsa burada dostluktan başka bir şeyden bahsediliyor demektir. kadın çekememezliği denen ise tamamen erk zihniyetin kurguladığı algıdır ve maalesef ki bu zihniyete hizmet eden kadın sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.
kadınların kafa yapısını bilen kadının yapacağı harekettir. bi yerde öz eleştiri gibi düşünebiliriz.
örneğin x olayı yaşandı, dost olarak erkekleri seçen kadın kişisi der ki, "ben bunu hemcinsimle paylaşırsam muhtemelen objektif bakamayacak". objektiflikten kastım madalyona diğer taraftan bakmak. çoğu kadının (hepsi değil bak, çoğu) hemcinsinin gelip dertleşmesinden çıkardığı sonuç şudur, "ben bu kıza gaz vermeliyim". en azından ben hep böyle gözlemledim. ama erkek tarafı, anlatılan karşısında daha objektif olabilir. dertleşme, akıl alma işi amacına ulaşarak karşılıklı alış-veriş sağlanabilir. yeni fikirler elde edilebilir.
akıllı, kendine güvenen, hemcinslerinden çok çekmiş kadınlar gün gelir erkekleri dost olarak seçerler, çünkü kadın kadının kurdudur. ERkeklerin dostluğu kadınlarınkinden daha iyidir vesselam.
hemcinslerinde bulamadığı bi çok şeyi erkelerde bulan kadındır.
pek çok nedenleri vardır esasında ama yine de kadın kadının düşmanıdır felsefesiyle yaklaşıldığında olaya, seçmeleri normaldir. ha bir de sonuçta karşı cinsle, sohbet edince, hemcinsinden daha fazla rahatlıyor da olabilir, sonuç itibariyle duyguları naif olan hatun kişisinden bahsediliyor.
her iki cins için de geçerli bir durumdur aslında. ama iki cinsin tercihlerinde farklılıklar mevcuttur. bayanların çoğu, hemcinslerinin kıskançlıklarından kaynaklanan triplerini çekmemek için erkekleri kendilerine dost olarak seçerken erkeklerde bu durum bariz biçimde değişir çoğunlukla. erkekler arasında bu tip anlaşmazlıklar olmadığı için bir erkeği en iyi anlayacak kişi yine bir erkektir. o yüzden erkeklerin karşı cinsi dost olarak seçmesinin altında birçok sebep var olabilir:
-tamamen dost amaçlı yaklaşım,
-bafilemek amaçlı yaklaşım,
-maksat ortam olsun yaklaşımı,
-damsız girilemeyen ortamlara girebilme yaklaşımı.
özetle, bayan ve erkeklerin kendilerine farklı cinsleri dost olarak seçmesinin altında cinssel farklılıklar yatar efendim.
hemcinsleriyle aralarındaki çekememezliği samimi bir sıfat içeren dostluk ile riske atmayacakları içindir. dolayısıyla bu inat hırs dostluk ta tavan yapıp, ortaya sırlar dökülebilir, bir kadın dan korkun diğer kadınlar.