mevkisine göre ve tarihine göre değişen bir kavramdır. Girit uygarlığında kadın bariz üstünken ataerkil toplumlar sonrasında egemenliği sağlamıştır. Doğuda, uzak doğu milletleri dahil erkeğin üstünlüğü öne çıkarken batı toplumlarımda anaerkilleşmekte ve hatta kadının erkeğin yapmadığı şeyleri yapmış gibi söylemesine varabilmektedir. Kısaca eşitlik asla olmamıştır. Zira eşitlik oldurmaya çalışan toplumlarda geçmişten kalan ve egemen olan değil fakat olunan cinsiyete bir yardım etme hissiyatı ve öncelik verme hissi vardır insanlarda. Bu sebeple eşitlenemez, terazi bir kere bozulduktan sonra hep bozuk kalacaktır.
Fakat teoride kadın erkek elbette haklar konusunda eşit olmalıdır.
Kadınla erkek tıpkı bir çift ayakkabı gibi birbirine eştir. Nasıl ki ayakkabı çiftini ters giyemiyorsak kadın erkeğin, erkek de kadının yerini alamaz, dolduramaz.
eşittir ama aynı değildir. Milyonlarca kelime varken neden eşittir diye kocaman anlamlar barındıran bir kelime ile açıklıyoruz bu durumu. sorun orda bence, yoksa çoğu insan aynı şeyi düşünüyor diye düşünüyorum.
Kimisi prim yapmaya çalışır kimi kadın düşmanlığı yapmaya çalışır kadın erkek eşit değildir ikisinin de birbirine üstünlük kurduğu alanlar vardır kimse mağdur olmasın diye haklar ona göre düzenlenmelidir
evet eşittir. kadına da insanoğlu deriz, erkeğe de insanoğlu deriz. kadına insankızı demeyiz. hem erkek hem de kadın insanoğludur. ikisi de insanoğlu olduğu için eşittirler.
kadınla erkeğin eşit olmasını bir yana koy ben çift yumurta ikizlerinin bile eşit olduğuna inanmam eğer sadece sosyolojik haklar kastediliyor ise tabi ki eşittir.
bu sözün doğru olduğu düşüncesine kanan herkes şüphesiz evrimsel sürece hakaret etmektedir. şimdiye kadar 108 milyar insanın yaşamış olduğu bu dünyada her iki cinsiyetin popülasyonu da birbirlerine hep benzer olmuştur. şurada sayın desem, tarihte iz bırakmış bir kadını sayamazsınız, çünkü yok.