Lifli yapısı itibariyle de bağırsak çalışmasını hızlandırır sindirimi rahatlatır.
Tarifine gelecek olursak:
ince dilim dikdörtgen parçalayıp üstünde şekerle mümkünse bir gece önceden dinlendirip suyunun çıkmasını bekliyorum. Önce üzeri alüminyum folyo ile kapalı yumuşayana kadar fırında pişirip sonrasında üzerini açıp renk almasını sağlıyorum.
Servis önerisi olarak da tahin ve ceviz...
bir gün dedim ki. bu tatlıyı yiyeceğim, yemeliyim. ant içtim. önüme geldi yine yiyemedim. yok abi geçmiyor boğazdan. millete bakıyorum löp löp nasıl götürüyor lokmayı damakta ezmeler falan ama yok ben yapamadım ki yemek buldum mu yiyen biriyim öyle de bi yapım var ama kabak tatlısına sökmüyor. her şeyin hayırlısı.
doğrayıp yeterince toz şeker serpip bekleteceksin sulanacak kabaklar ihtiyaca göre su eklenecekse ekleyip sonra pişireceksin şekeri çektirerek ne çok tatlı, ne çok sulu olacak kıvamında . kabakta önemli burda kabak iyi olacak. sonra üstüne ceviz serpecen hindistan cevizi felan isteğe bağlı tahinde döken oluyor sonra afiyetle yiyeceksin.birde kireçle özel işlemlerden geçirilmiş böyle kıtır kıtır olanı var. Ha öyle ahım şahım bir tatlı değil. zaten şerbetli tatlıları sevmem.
Öğrendiğim kadarıyla dünya ikiye ayrılmış
Kabağın tatlısını veya yemeğini yiyen insanlar
Tatlıyı yiyenler(dâhil oldugum) garip olacağını düşünerek yemeğini yemiyor(bal kabaginin yemeği mi olur iq)
Yemeğini yiyenler de tatlısı için öğk diyor.
Ikisini de tadan insana rastlamadım.
Ve tatlısını pek sevmem sanırım,hoşuma gitmemiş ki tadını hatırlayacak kadar yememisim.