jülyen takvimi

entry5 galeri0
    4.
  1. Rusya, gregoryen yerine bu takvimi kullandığı için 1908 olimpiyatları'na 2 hafta geç kalarak konu komşuya rezil olmuştur.
    3 ...
  2. 3.
  3. Jül sezar'ın hangi ayların 30 hangisinin 31 olduğunu belirlediği isa ile bir bağı olmayan takvimdir. Yılbaşı 1 ocaktır.
    Not; jül Sezar'dan sonra başa geçen kıskanç Agustus, Sezar'a olan hasetinden kudurup temmuz ( july) ayından sonra gelen aya ağustos deyip onu da 31 güne çıkartmıştır. July 31 ise Agustus 30 olamAz, olmamalı. Bizim agustus'un egosu için çaldığı 1 gün ise gariban şubatındır.
    1 ...
  4. 2.
  5. isa'nın doğumundan önce bulunan ve kullanıma giren takvimdir. çeşitli değişimlerle önce gregoryen takvime, sonra da miladi takvime dönüşmüştür.

    hayır, cahilsin bari okuduğunu anla geri zekâlı! bak, yukarıda adamlar bilal e anlatır gibi anlatmak için her şeyi yapmışlar. sen hâlâ isa misa... bir de kalkmış bıdı bıdı ediyorsun, sığır!
    2 ...
  6. 1.
  7. Avrupa’nın kullandığı Hz.isa'nın doğum tarihinden başlayan takvim.
    0 ...
  8. 6.
  9. başlangıçta jülyen takvimi, 365 gün üzerinden hesaplanmış, gregoryan takvimde bulunan 365 güne ilave 6 saatlik zaman dilimi hesaba katılmamıştır. tuhaftır, takvimi hazırlayan idareciler sonrasında ekleme yapan hıristiyan çalışanlar, isa'nın doğumunu da yanlış hesaplamışlardır. isa milattan önce 6 veya 7 de dünyaya gelmesine karşın, onu 1 yılında doğmuş olarak hesaplamışlardır.

    sorunun çözümü için ise, 1582 ekiminin dördüncü gününden, direkt onbeşinci gününe atlanmış. aradaki 11 gün ise buhar olmuştur.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük