müthiş ses ve yoruma sahip ve seslendirdiği parçaların birçoğu orijinallerinden daha keyif verici hale getirmeyi başarmış olan türkiye'de az bulunan jazz vokal boşluğunu ciddi derecede doldurduğu düşünülmesi gereken insan. ayrıca sebep parçası da insanı büyülüyor.
sesine ve jazz minvalindeki albümüne hayran kaldığım sanatçı gibi sanatçı. saygı duyulası insan. albümünü her an her dakika dinlesem sıkılmam o derece. hele bir anan var midur desin bütün gün neşe ile çoşsun, yalan dünya desin, bir kere de ondan dinleyin, mecnunum leyla'mı gördün desin tadından yenmesin. benim sadık yarim kara topraktır dediği an aşık veysel'e teşekkür edersiniz ve ayrı bir duygu bırakır insan üzerinde. şiir anlam kazanır bi'nevi. favori parçalarım; bugün neden gelmedin ve anan var midur. buyrun anan var midur parçasını dinleyelim o zaman;
sözlükteki yazar arkadaşlar sayesinde adını duyup, bir neşet ertaş hayranı olarak yalan dünya yorumunu dinlemeye koyulduğum, hayran olduğum şarkıcıdır. türküleri caz a uyarlıyormuş. keşke laço tayfa çalıyor olsa da bu abla solist olsa dedim içimden.
sesi zannımca mükemmel olan, türkülerimizi jazz düzenlemesi, altyapısıyla yeniden yorumlamış, özellikle yalan dünya yorumu dinlenilmesi gereken, sesi güzel kişilik.
nasıl berrak, nasıl huzur veren bir kadın sesi bu böyle anlamak mümkün değil. hani erkeklerin "kadın olsam bik bik bik olurdum", kadın olursam şuna verirdim, buna bilmemne yapardım" kalıbı vardır ya. ben bu kadının sesini ne zaman nerde duysam hep diyorum ki, "kadın olsam jülide özçelik gibi bi sesim olsun isterdim."
bir sanatçının ilk albümü tutarsa bunu popülerliğe yahut satış stratejisindeki çakallığa bağlayabilirsiniz. hadi belki biraz da şans vardır işin içinde. bu onun çok iyi bir yorumcu olduğunu ve albümün harkulade olduğunu gösteröez. lâkin ikinci albüm yapılmış ve dinlemeye başladığınızda size "hadddi canım" dedirtip, aynı parçayı 3 defa üstüste dinlettiriyorsa; o albüm ve sanatçı kişisi gerçekten iyidir ve takip edilmesi elzem olmuştur. jülide özçelik, türk cazı'na örnek verilebilecek 3 veya 4 isimden biridir bu ülkede. "jazz istanbul volume 2" hemen gidip alınası bir albümdür. dinleyiniz, dinletiniz.
istanbul vol.2'de ki tüm parçalar güzeldir ama bu parçada ki ses nasıl bir sestir yahu. bir insan hem jazz okur, hem orta anadoludan, neşet ertaş'tan bir parça okur mu yahu ?
01. zaman söz & müzik: jülide özçelik
02. hayat söz & müzik: jülide özçelik
03. şu yaltadan taş yükledim söz & müzik: anonim
04. gizli cennet söz & müzik: jülide özçelik
05. vitrin söz & müzik: özdemir erdoğan
06. zeynoş funk müzik: jülide özçelik
07. kimse bilmez söz: ömer hayyam müzik: mehmet güreli
08. uzun ince bir yoldayım söz & müzik: aşık veysel şatıroğlu
09. eşitiz eninde sonunda söz & müzik: jülide özçelik
10. gönül dağı söz & müzik: neşet ertaş
gizli cennet ve zeynoş funk'a bayıldım. parçaları söylerken sesi o kadar alçak perdede ki karşınıza geçip sadece konuşsa o güzel tonu duyabilirsiniz.
bir yanda ölümsüzleşen halk ozanımız, büyük üstad, yere göğe sığmayan güzel insan, mekanı cennet olasıca neşet ertaş.. diğer yanda jazz'ın en iyi seslerinden biri jülide özçelik.. yalan dünya coverı mutlaka dinlenmelidir, repeatlenmelidir.. bir neşet baba'dan bir jülide bacı'dan dinlenmelidir..
birsen tezer, jehan barbur, fikret kızılok ve teoman la beraber her günüme ve geceme eşlik eden sanatçı.
jülide özçelik ve diğer yazdığım sanatçıları dinleyin çünkü kendinizi biraz daha kötü hissedeceksiniz.
inanılmaz bir sestir. Kendisinden kendinle kalırsın,uzun ince bir yoldayım,yalan dünya,sebep gibi birçok şarkıyı dinlerken beynimde salgılanan mutluluk hormonunu hissedebiliyorum bu kadının sesini dinleyen insan da sinir olmaz iddialıyım.