justin bieber konseri gözlemleri

entry5 galeri0
    1.
  1. ahlak bekçisi olmadığımı peşinen söyleyerek başlıyorum kelimeleri art arda getirmeye.

    son dönemlerde cidden ahlaki bir bozulma olduğu doğru olmakla beraber, bazı yapılanları olgun bir birey olarak anlayamıyorum. örneğin şu sahnedeki şarkıcının kucağına atlamalar. eskiden şarkıcının boynuna sarılmaydı, o zaman bile anlamazdım. artık kızlarımız boynuna sarılmayıp direkt kucaklarına atlıyorlar. hem de güvenlikleri aşıyorlar falan bir ton aksiyon. acaba kucağına atlayacağı zaman ne düşünüyor kızımız? gece yatağına atar beni falan mı düşünüyor? ciddiyim amaç nedir biri bana açıklasın. 2 yıldır babasını görmeyen kız babasını görse kendinden geçip öyle çığlıklar atmaz. (bahis konusu kızları kastediyorum, diğerleri genelleme dışıdır)

    yaşımın 30'dan aşağı olduğunu söyleyerek arada korkunç bir jenerasyon farkı olmadığını belirtmek suretiyle 10 yılda müthiş bir değişim olduğunu gözlemliyorum. biz liseye gittiğimizde okuldaki kızların etekleri diz kapakları seviyesindeydi. diz seviyesinin altında olan kesim daha fazlaydı hatta. her neyse birazcık diz seviyesini geçtiğinde etek boyu, sabah hemen kenara çekiliyordu malum kız ve uyarılıyordu. şimdi liseli kızları görüyoruz hepsi neredeyse mini etek seviyesinde etekler giyiyorlar. bir nevi dizüstü formatı yani. diz kapağı seviyesinde giyenlere eminim popüler terim olankezban diyorlardır. gene bizim zamanımızda renkli toka bile taktığında laf ediliyordu kızlara. şimdi ise makyajlı süslü püslü gidiyorlar okullarına.

    gelelim erkek tayfasının 10 yıllık karşılaştırmasına. gene kendimden ve arkadaşlarımdan bildiğim üzere saçımızı biraz jöleleyip diktiğimizde hemen kenara çekilip uyarılırdık müdür tarafından. şimdikiler piercing takıyorlar maşallah. ilk dersimiz beden eğitimi olduğu için bazen spor ayakkabı giyer öyle giderdik sabahtan. ne olurdu sizce? müdür ve tayfası çekerdi kenara okula spor ayakkabı ile mi gelinir diye.

    diğer bir olay ise bu konserlere, aktivitelere gidebilen tayfa. biz 14-15 yaşına kadar erkek olduğumuz halde izin almadan bir yere gitmezken, akşam ezanı okunduğunda eve girerken şimdiki bu yaşlardaki kızlarımız ailesinin hiç haberi olmadan nerelere girebiliyorlar oralarda neler yapıyorlar. biraz fazla mı genişledik toplum olarak acaba onu düşünüyorum ciddi ciddi.

    entry yi yazmaya başladığımda bunların sebebini düşünmeden sadece yazmak istedim ama yazdıkça bunların nedeninin eski disiplinin kalmamasın, onun yerini rahatlığın almasından kaynaklandığını anladım. okulda disiplin kalmamış, aile içi disiplin yok eskisi gibi.

    tabi bir de bunların üstüne iletişim araçlarının gelişmesini eklersek tamamdır. biz 100 kontöre 25 sms atabilen bir nesildik. akşamları arkadaşlarımıza çağrı atardık. mesaj atmaya kıyamazdık şimdiki gibi 10.000 mesajlık paketler falan yoktu. whatsapp, facebook yoktu. cep telefonumuzdaki en büyük özellik kronometreydi. dijital fotoğraf makineleri yoktu, kızlar aynada dudaklarını büzüştürerek fotoğraf çekemiyorlardı. instagram'da paylaşıp, whatsapp'tan birbirlerine yollayamıyorlardı. foursquare'de check in yapan kızları erkekler ekleyemiyorlardı. onlara her check in sonrası yavşayamıyorlardı.

    teknoloji git gide ilerliyor ve bana kalırsa ahlaki bozulma da onunla paralel olarak hatta üstel şekilde ilerleyecek.

    peşin edit: teknoloji düşmanı değilim, bahsi geçen uygulamaların düzenli kullanıcısıyım.
    19 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 12 yasinda ki kizlarimizin ingilizcesinin hi'dan ibaret oldugu.
    2 ...
  6. 5.
  7. "aynı yüz ifadesine sahip binlerce salak kız"
    "aynı kelimeyi söylemeyi ezber edinmiş ayrı bi binlerce salak kız daha"
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük