Derrick rosedan sonraki guard mvp potansiyeli en yüksek oyuncu.Patlayiciliginin yaninda takım arkadaşlarını olaya dahil edebilmesiyle gerçekten harika bi oyuncu.Westbrook gibi oyun zekası cok düşük bir oyuncu ile karsilastirilmamasi gereken oyuncu.
bu sezonla birlikte artık süperstar ışığı vermeye başlayan basketbolcu . umarım nba' in süperstar eksiğini kapatacak kişilerden birisi olur . son maçlarda iyice azıttı .
sakatlıktan döndükten sonra washington wizards'ın çehresini değiştirmiştir. yıllardır ligin dibine demir atan washington wizards 2012-2013 sezonuna da felaket bir başlangıç yapmıştı. ama john wall'un dönüşünden sonra müthiş bir çıkışa geçtiler ve üst üste galibiyetler almaya başladılar. playoff için şanslarını çoktan yitirmiş olsalar bile bu performans ilerleyen yıllar için bir umut verdi. ilerleyen yıllarda washington wizards eğer playoff savaşı verecekse john wall'un göstereceği performans son derece belirleyici olacaktır.
dün akşam uzun süreli sakatlığını atlatarak hawks karşısına takımının 34. maçında benchten 21 dakika civarında süre almış ve 14 sayı 4 asist ile tamamlamış olan oyuncu. maçı da 93-83 kazanmalarına yardım etmiştir. wizards yavaş yavaş izlenebilir hale gelmeye başladı gibi...
Bugünkü detroit karşılaşmasında 28 sayı 4 ribaund ve 10 assist istatistikleriyle detroit karşısında galibiyet alamadılarsa bile ne kadar yetenekli bir oyun kurucu olduğunu bir kez daha gösterdi.
Washington wizards' ta kaldığı her saniyeyi zaman kaybı olarak düşündüğüm oyuncu. Müthiş hızlı ve atletik, zira takımında besleyecek oyuncu olmaması önüne büyük bir engeldir.
blake griffin gibi bir adamın olmadığı sezonda çok rahat yılın çaylağı seçilebilecek bir oyuncuydu. ama onun yerine yılın çaylakları beşine seçilerek onure edildi.
nba all star 2011 rookie challenge'da 12 sayı, 2 ribaunt, 22 asist ve 2 top çalmayla oynayarak mvp olmuştur. yaptığı 22 asistle bu maçın en yüksek asist rakamına ulaştı. ama istatistiklerin biraz cömertçe yazıldığını söyleyelim. normal bir maçta olsa bu asistlerin sayısı 16'yı geçmezdi.
"perimeter şutu yok ve çok fazla top kaybı yapıyor.." onu kolej zamanlarında en iyi tanımlayan cümle budur zira geriye kalanları fevkaladedir bu arkadaşta. lebron gibi atletiktir, kıvraktır. vertical'ı çok yüksektir. içeri iyi drive eder, dribblingi inanılmazdır.
wizards'a geldiğinden beri top kayıplarını bir şekilde azalttı ama hala çok fazla. dış şutu ise hala yok. rondo'dan elbetteki daha iyidir ama şu anki haliyle, 2 yıl önce seçilen derrick rose'un bir beden altını andırmaktadır. derrick rose 2 yılda ne oldu gördük. yazın peritemer bile kasmış. şimdi çok da kötü olmayan, vasat yüzdelerle üçlük atabiliyor. darısı wall'un başına.
edit: rondo'dan daha iyidir derken dış şut anlamında söylemiştim. çapsızlığın lüzumu yok. rondo reyizdir.
dün gece washington wizards'ın houston rockets'i mağlup ettiği maçta triple-double yaparak nba tarihinin triple-double yapan en genç oyuncusu olmuştur.
Oyununda eleştirilecek yanlar olmasına rağmen çok genç olduğunu unutmamak lazım. Mutlaka daha fazla maç oynadıkça tecrübe kazanacaktır ve top kaybı sayısını azaltacaktır. Bence en önemli özelliği, liderliği. Berbat bir sezon geçiren wizards'a tek başına maçlar kazandırmaya başladı ve takımı sahiplendi. Ama gilbert arenas ile aynı takımda olması büyük bir sorun. Eğer arenas egolarını bastıramazsa saha içinde bir çekişme yaşanabilir.
kariyerini getireceği nokta doğrudan şutunu ne kadar geliştireceğine bağlı olan çaylak wizardsguard ı. oyunuyla ilgili en çok eleştiri alan yönü çok fazla top kaybı yapması ancak bu durum değişecektir..önemli olan şutu ve bu adamın şut stilini değiştirmesi gerekiyor..böylesine çabuk bir oyuncu için şutunu yavaş çıkartıyor ve biraz artistik bir tarzı var, şut için zıpladıktan sonra vücudunu boş pozisyonlarda dahi geri çekiyor ve şutunu inişe geçerken çıkartıyor...bu olumsuzluğun dışında adam mükemmele yakın, all-star arasına doğru çaylak duvarına çarpmazsa yılın çaylağı olur ve gelecek sezondan itibaren all-star ilk beşinde yerini alır.