düşünceleri nedeniyle iktisat derslerinin baş kahramanıdır. almancası keynesmus olan ögretileri sayesinde bir dönem iktisat teorilerini sağlam nedenlerle sarsmış iktisatçı kişiliktir.
üniversitesinde i.i.b.f olan her üniversiteli gencin,yakınmalardan ve bu yazık amcaya edilen küfürlerden dolayı hayatında en az 10 kez duyduğu isimdir.
Liberal, sınırlı devlet anlayışından vazgeçilerek devletin ekonomiye müdahale etmesi gerektiğini söylemiştir. Görüşleri uzun yıllar ekonomiyi etkilemiştir
ingiliz iktisatçı. ingiltere'yi kasıp kavuran ve adeta sürekli bir duruma gelen işsizliğin kuramsal bir açıklamasını ve kapitalizmin yeni bir yorumuyla yeni bir iktisat kuramının temellerini ortaya koydu. 1883-1946 yılları arasında yaşamıştır.
ekonomik dusuncenin ortaya cikisi soz konusu oldugunda dusunce tarihcileri keynes e dar bir yer ayirirlar. tamamen epistemolojik bir acidan bakinca onun iktisat yontemine katkisi oldukca sinirlidir. keynes,19. yy iktisatcilarinin, ozellikle de marjinalistlerin ortaya koydugu teorik malzemeleri temel alir.
1920lerin sonunda yasanan dünyadaki ekonomik buhranın ardından keynesyen model i ortaya atmış ve ekonomik istikrarın saglanması için talebin artırılması gerektigini belirtmistir
Varlıklı bir çevrede yetişMiŞTiR. Ancak yaşamını, dünyayı içine düştüğü ekonomik krizden kurtarmaya adamıştır.
Amacı, ülkesi ve tüm dünya ülkelerinde yaşayan insanların ekonomik ve toplumsal açıdan daha iyi koşullara kavuşmasını sağlamak olan bir ekonomisttir.