johannes brahms

entry26 galeri3 video1
    26.
  1. "Hungarian dance" in bestekarı olan sanatçı.
    2 ...
  2. 25.
  3. alman romantizminin zirvesi olarak gösterilen besteci ve piyanist.
    1 ...
  4. 24.
  5. benim favorim 1 ve 5. danslardır ve tabii 3 senfonisidir.

    https://youtu.be/1trE3ms3AGo
    6 ...
  6. 23.
  7. 19. YY avrupa klasik müzik bestecilerindendir. Eserlerinin geneli romantik anlayışla oluştrulmuştur.
    Genellikle 21 ünlü dans müziğini bir araya topladığı bir eser olan Hungarian dances (macar dansları) ile bilinir.
    Bu küçük besteler arasından en öne çıkanı no 5 fa diyez minördür.

    Benim favorilerim tabiki 4-5-19
    3 ...
  8. 22.
  9. müzik dünyasının balonlarından biridir. Besteleri ilk dinleyişte sizi ne kadar içine çekse de hipnozdan kurtulduğunuz anda yavanlığı hissedersiniz. Bir benzeri için (bkz: fazıl say)

    Çerez niyetine sabahları dinlersiniz orası ayrı ama haftada bir günden fazlası sıkar.
    0 ...
  10. 21.
  11. hungarian dances bestesi çok güzeldir.

    14 şubatta "brahms aşk şarkıları" isminde bir etkinlik var kadıköy yeldeğirmeni sanat sahnesi'nde. akşam 7'de. biz bir grup arkadaş gideceğiz. çokgzel olabilir.

    http://biletiva.com/seats...LET_OPERA_VE_BALESI/68074

    edit: link
    edit 999: bu 1000. entry imiş bana ait olan. vay anasını!
    1 ...
  12. 19.
  13. Piyano/keman konçertolarına ayrı, hungarian dances'ine ayrı hayran olunası romantik dönem bestecisi.
    3 ...
  14. 19.
  15. Bir üstteki yazar tam söyleyeceğim şeyi söylemiş: kulak ilk kabartıldığında müziği hiç kompleks değilmiş gibi gelir lakin öne çıkan müziğin altına inildikçe hiç de basit olmayan bir yapı ile karşı karşıya kalırız.

    Eski yunanca Harmonian sözcüğünü en çok yakıştırdığım müzisyenlerdendir.

    Akşam üzeri aldığım duşta "hungarian dance no:5" vazgeçilmezimdir.
    2 ...
  16. 18.
  17. Armonileri başta garip bir şekilde basit geliyor alt perdelerde neler olduğunu anlamaya çalışınca fark ediyorsun örüntülerin karmaşıklığını ve özgünlüğünü. Bazı senfonileri kendi içlerinde öyle sıkı sıkıya bağlıdırlar ki bir akoru yeter hemen hemen hepsini çıkarsamaya.
    1 ...
  18. 17.
  19. 16.
  20. tontoş, yanakları kızarık, ak sakallı amca resmi ile klasikçilerin de insana benzeyebileceğinin en büyük kanıtı.

    &list=PL80BAC16ACE6FEAD5
    1 ...
  21. 15.
  22. Alman besteci. Hamburg’da dünyaya geldi, yaşamını ünlü besteci Schumann gibi Ölünceye dek Viyana’- da sürdürdü. Usta sanatçı büyük bir piyanocu ve orkestra şefi oldu. Eserlerinde Bach’ın ve Beethoven’in yorumlarına bağlı kaldı. Çeşitli müzik dallarında başarılı eserler verdi. Senfonik müzik (4 senfoni, 2uvertür, keman için konçerto, piyano için konçertolar, piyano, keman ve viyolonsel için konçerto), melodi (lidler, romanslar, baladlar), oca müziği (sonatlar, üçlüler, dörtlüler, beşliler), piyano müziği (fanteziler, rapsodiler, sonatlar, çeşitlemeler), koro sanatı (dört ve beş şevli korolar, Alman Rekiem’ı).

    Kaynak: http://www.yeniansikloped...s-johannes/#ixzz2ORZrrM3z
    0 ...
  23. 14.
  24. romantik dönemde fazla klasik kalması nedeniyle yaşadığı dönemde fazla sevilmemiş bir bestecidir. richard wagner'la atışırlarmış sürekli.
    4. senfonisi en iyi senfonisidir. keman konçertosuysa en büyük 3 keman konçertosu arasında yer alır ayrıca.
    0 ...
  25. 13.
  26. 0 ...
  27. 12.
  28. macar danslarının her birine ve 2 nolu piyano konçertosuna bittiğim besteci. senfonileri de iyidir.
    1 ...
  29. 11.
  30. 10.
  31. 9.
  32. 8.
  33. 7 Mayıs 1833'te doğdu. Hamburglu bir kenar mahalle çocuğu. Babası Johann Jakob, iyi yürekli, içkiyi ve dans etmeyi seven neşeli bir adam. Sevgisini yaşamı boyunca hiçbir kadınla paylaşmadı. 14 yaşında bütün birahanelerin adresi ezberindeydi. 20 yaşında halk şarkılarının ünlü bestecisi. 30 yaşında güçlü ve sakallı bir beyefendi. Macar kemancı Eduard Reményi ile çağının en ünlü müzisyenlerini tanıdı, 44 yaşındaki Schumann ise dehasını ilk keşfeden oldu. Hiç evlenmedi ama yaşamını "Çocuklarım" dediği yapıtlarına adadı. Kaba saba köylü giysileriyle dolaşmaktan hoşlanırdı. Besteciliği ve günlük yaşamıyla Beethoven'in üvey kardeşi. 1. Senfoni'yi on yılda besteledi. Saf müziğin sadık koruyucusu. Yapıtlarında öykü anlatmayı da sevmiyor. Bu yüzden belki de dağarcığında tiyatro müziği ve opera denemesi bulunmuyor: 3 Nisan 1897'de öldü.
    3 ...
  34. 7.
  35. yüklü müziğin sahibi. dinledikten sonra size bir şeyler yüklenmiş gibi hissedersiniz.
    1 ...
  36. 6.
  37. her dinleyişte farklı bir müzikal özelliği keşfedilen sır adam... yahu bu kadar basit görünen, yorucu olmayan, renkli eserler bazen ne denli kompleks, yoğun ve muhteşem duygu karmaşasıyla ezici gelebiliyor. hele ki zaten viyola ve piyano için bestelediği sonatlar, çello sonatları ve 3.senfoniden ise hiç bahsetmiyorum...

    çok da sağlam bir bira içicisiymiş. henüz yaş 14 - 15 bilmediği sayılı birahane varmış. e sonradan belki o da rom ve konyağı keşfetmiştir, bilinmez. sadece müzikte avantgarde bir adam değilmiş yani, alkolizme de yaş açısından avantgarde bir bakış açısı getirmiş.

    rostropovich de pek iyi yorumlamış brahms'ı.
    2 ...
  38. 5.
  39. kemanları yoğun ve sert kullanmasılyada bilinir.
    6 ...
  40. 4.
  41. opera dışında her türde beste yapmış olan alman bir besteci.

    yapıtlarında klasik güzellik, romantizm ve canlılık egemendir. bu canlılığın altında komedi ve trajedinin engin anlatım gücü vardır. brahms; olağanüstü yeteneklere sahip bir piyanist olarak görülüyordu. ailesinin geçimine katkıda bulunabilmek amacıyla bir süre gece kulüplerinde ve meyhanelerde çaldı.

    brahms, bach ve beethoven' le birlikte ' üç b' ler ' olarak anılır.
    1 ...
  42. 3.
  43. dark bir eser dinlemek isterseniz,keman ve piyano sonatı no.1 *:

    --spoiler--
    http://www.youtube.com/watch?v=MyE5w7Ygw8s
    --spoiler--
    2 ...
  44. 2.
  45. 7 Mayıs 1833 de Hamburg'da doğan ünlü Alman besteci yoksul bir çalgıcının oğludur. Müziğe küçük yaşta ilgi duyan Brahms, bu alanda ilk derslerini babasından aldı, daha sonra ünlü müzik öğretmeni Eduard Marxsen'in yanında öğretimine devam etti. Sanat yaşamına piyanist olarak atıldı.

    Çağının büyük bestecisi Robert Schumann'a hayranlık duyan Brahms'a Schumann büyük destek vermiştir. 1862 yılında Viyana'ya geçti ve 1872 - 1874 yılları arasında Müzik Dostları derneği konserlerini yönetti. Ölünceye kadar bazı geziler dışında hep Viyana'da yaşadı ve bu kenti ikinci vatanı olarak kabul etti. 3 Nisan 1897 yılında sevdiği kent olan Viyana'da ölen Brahms opera dışında gerek ses, gerekse çalgı müziğinin çeşitli alanlarında yapıtlar verdi. Brahms'ın sevilen dört senfonisi vardır. ''Akademi Töreni Uvertürü'', ''Trajik Uvertür'', ''Hayden'ın Bir teması Üzerine Çeşitlemeler'' adlı orkestra yapıtlarını, ayrıca bir keman konçertosu, iki piyano konçertosu ve keman-viyolonsel için bir konçerto vermiştir.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Johannes_Brahms
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük