bölümle hiç alakası olmamasına rağmen alınması zorunlu olan illet derstir. dersin, 200 sayfalık bir kitabın her satırını ezberlememizi bekleyip bizi bilgisayar sandığını düşündüğüm bir hocası vardır. final sınavında bize hayatımızın kazığını atmış hocanın bütünleme sınavında kimbilir ne soracak düşüncesi bile aşırı heyecana ve paniklemeye sebep olmuştur.
amfibol [na ca2 (mg, fe, al)5 (si al)8 o22 ( oh)2]
mika [k al2( si3 al) o10 ( oh)2] gibi 35 adet minerali formülüyle ezberlemek yetmiyormuş gibi levha tektoniği ve jeolojik zamanlar konusu da beni benden almıştır.
bihter ziyagil gibi hocanın karşısına dikilip " o kadar şey ezberledim o kadar çalıştım beni bırakmeyı göze alabiliyormusun? benden daha iyi jeoloji biliyor musun? beni bırakmayı ya beni, beni, beni beni teoriyi"
demeyi düşünecek kadar psikopatlaşmışımdır.
tercihlerimde belirttiğim, çıkarsa itü, istanbul üniversitesi'nden birisinde kendimi bulabileceğim bölüm. bunun bir de jeofizik ve jeodezi versiyonları var. onları da belirttim ösym kardeşe.
yerkürenin oluşumundan günümüze kadar gelişen evrimini araştıran çok yönlü bilim dalı. sadece dünyanın yer kabuğunu araştırmaz, yerkürenin üzerindeki canlıların evrimine kadar genişçe araştırma konusuna sahiptir.
insanların muhtaç olduğu bir bilim dalıdır.
özellikle son dönemlerde ortaya çıkan doğal madde azlığı ve buna bağlı olarak gelişen yeni ham madde arayışları için jeolog ve jeoloji mühendislerine talep zamanla artacak -ki şu aralar gelişmiş ülkeler bu konuda inanılmaz hassas davranıyorlar.- ve zorunlu bir ihtiyaç olacaktır.
hatta jeolojinin ilgi alanı o kadar büyüktür ki sadece dünyada var olan her şeyle ilgilenmez, ayrıca diğer gezenlerin jeolojisi konusunda da önemli bilgiler sunar.
bu gezegenlerin iç yapısını jeologlardan başka kimse açıklayamaz.