Bazı müzik adamları sanatçı değil. Onlar birer dahi. 1940'larda 50'lerde doğacaksın ve 2018 yılında yaşayan ben senin müziklerini duyduğumda tüylerim diken diken olacak. bugün için bile geleceğin müziğini yapıyor olacaksın. Siz sadece bilim yerine müziği tercih etmişsiniz. Einstein bilimi tercih etmişti.
2. albümde Edward Snowden' e selam çakmış üstat. citizenfour benzeri bir konuşma parçanın arasına girip çıkıyor. heart of noise' deki garip bas melodisi, uzaylı klavye tonları bulunduğunuz ortamdan kopmanıza neden olacak etkiye sahip. Sırf bu yeni tonlar yaratma arzusundan dolayı diyebilirim ki, üstat bizi ileride çok daha çılgın işlerle şaşırtacak.
bir zamanlar trt programlarında, belgesel ve açıköğretim derslerinde fon müziği olarak aşina olduğumuz enstrümantal elektronik müziklerin sahibi olan fransız müzisyen.eserler arasında oxygene 2 ve oxygene 4 en bilinenidir.
tarihte ilk kez 5.1 ses sistemiyle verilmi$ olan Çin'de Saklı Kent'teki müthi$ konserin sahibi.
DVD'de anlatılana göre:
bu konserde Jarre'nin üzerine yüksek bir noktadan gelecek ı$ık planlanmı$.konser ortamı hazırlanırken ı$ığın geleceği yerde bir ağaç olduğunu farketmi$ler.ağacı kesmek isteyince yetkililer müdehale etmi$.o ağacın Saklı Kentte kutsal bir ağaç olduğunu öğrenmi$ler ve ağacın kesilmesi için 9 yerden izin gerekliymi$.konser ertesi günken Jarre rest çekerek "o ağaç kesilmezse konsere çıkmayacağım" demiş ve o gece 9 yerden de izin gelmi$.