Dünyanın neresinde ahlaksız bir uygulama varsa onu örnek almak isteyen toplum düşmanlarının zoruna giden üniversite. Kimse size gidin zorla burada okuyun demiyor talep olmazsa kapanır zaten. Uygulamaya geçilen ülkelerde bu okulların daha başarılı olduğu görülmüş. hadi olmadı diyelim şimdiki ünıversitelerin başarı düzeyi çok mu yüksek? ipini koparan üniversiteye gidiyor çoğunun derdi içip sıçmak. Eminim özellikle bu tayfayı rahatsız etmiştir. Hadi bu üniversitelerden iyi projeler çıkmadı diyelim senin bu topluma elle tutulur gözle görülür ne faydan varda eleştiriyorsun. insan önce biraz kendine bakar yahu.
Gündemi değiştirme hamlesi. Sen önce kadın cinayetlerini ve sosyal dezenformasyonu önleyecek adil yönetim hamlelerini yap. 17 yıldır bir cümle kurabilecek kadar bile ingilizce öğrenmekten yoksun bir zihiyet nasıl oluyor böyle pembe rüyalar kurdurmaya çalışıyor insanlarına anlamış değilim.
Ne bileyim insan japonya'ya gidince umutlanıyor. Bütün bu yaptıklarından sonra, Harakiriyi örnek alacak; onurlu şekilde yaşamını sonlandıracak diyor ancak asrın liderimiz bizi gene şaşırtıyor.
Güzel bir örnek olabilir lakin ben işin o kısmında değilim. Her mahalleye bir kadın üniversitesi açılırsa vay halimize vay. Üniversiteler eğitim düzeyi olarak lise seviyesine indi. Keşke eğitim kalitesini nasıl yükseltebiliriz kısmından bir şeyler alsaydık.
ya bu kötü olmayabilir. düşünsenize toplu taşımada yanına oturunca tecavüz etmişsin gibi hissettiren Sümeyyeler hep o okullara gider. okullarımızda bu sümeyyeleri görmeyiz. iyi yanından bakın. evet.
Sadece başka bir fitili ateşleyip bundan prim yapmak için ortaya atılmış bir düşüncedir.
işe yararlılığı tartışılır ama dünyanın gitgide ufaldığı, bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı bir dönemde insanları kontrol etmek için sürekli bir kaos ihtiyacını karşılayacak bir düşünce olduğu kanaatindeyim.
Japonları beğenmiyorsanız amerika'nınkileri örnek alalım.
abdde sadece kızların devam ettiği üniversitelerin yarıya yakını kiliselere ve dinî cemaatlere aittir. yüzlerce kız üniversitesi ve kız koleji bulunan abdde, kız okullarının akademik başarısı, bu okullara yönelik yoğun bir talebin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. karma eğitimin okullarda birçok soruna yol açtığını tespit eden amerikan yönetimi, kız ve erkek öğrencilere ayrı sınıflar açılmasını teşvik etmektedir. uygulamanın eğitimde kaliteyi yükselttiğini gören pek çok devlet okulu da, kız ve erkeklere ayrı sınıf açmaya başlarken 1995 yılında 3 devlet okulunda yürütülen ayrı eğitim uygulaması, 2009 yılına gelindiğinde 500 okulu aşmış bulunmaktadır.
abd genelinde kız okullarına giden öğrenci oranı %2 iken abd senatosu ve kongredeki kadınların %20si, sadece kızların gittikleri okullardan mezun olmuştur. abdde dışişleri bakanlığı görevinde bulunan ve son başkanlık seçimlerinde demokratların adayı olan hillary clintonun da, wellesley kız üniversitesinde okuduğu bilinmektedir. abd`de bugün 84 kız üniversitesi bulunmaktadır.