japonca öğrenirken kullanılan kaynaklar

entry1 galeri0
    1.
  1. japonca öğrenen yazarların kullandığı kitap vesaire kaynakların paylaşıldığı başlıktır.

    türkçe kaynak olarak öğreten iyi kaynak çok yok, ama öncelikle fono yayınlarının kitaplarından uzak durmanızda fayda var. bu işin türkiye'deki duayeni nusret sancaklı beyin kitaplarında bile hata bulduğunu söylemişti ismek'teki japonca hocamız. engin yayınlarından çıkan japonca dilbilgisi güzel ama yeni öğrenenlerin gözünü korkutabilir, yine aynı yayınevinin japonca cep ve standart sözlükleri var. gakken'in japanese for beginners kitabının yeni başlayanlar için japonca adıyla türkçeye uyarlanmış eski bir kitap var. nami ardakoç'un japonca konuşma kılavuzları da var ama o kitapları çok iyi bilmiyorum. cinius yayınlarından çıkan learnihongo adlı seri de çok iyi deniliyor.

    ingilizce kaynak olarak da irodori, teach yourself get started in japanese ve complete japanese, routledge colloquial japanese gibi kaynaklar var. minna no nihongo serisini ve genki'yi de bulursunuz pdf olarak bir yerlerden. tae kim's guide to learning japanese adında çok güzel bir kaynak daha var ve söz konusu kaynağın türkçe çevirisi de mevcut.

    japonca-ingilizce sözlük sitesi olarak her japonca öğrenenin favoriler klasöründe bulunması gereken jisho.org ve wwwjdic var.

    uygulama olarak da color kanji diye bir uygulama var.

    youtube'da ise japanesepod101 ve japanese ammo with misa gibi japonca öğreten kanallar mevcut.

    istanbul'da ismek'in japonca kursları var şişli, ayazağa ve kozyatağı'nda. izmir'de meslek fabrikası'nda yok ama ankara'da belmek'te var mı bilmiyorum. üniversite bazında ankara ve kayseri'de japon dili ve edebiyatı bölümü var, çanakkale'de de japonca öğretmenliği var.

    not: n5 seviyesinde bile değilim.

    edit: daha fazla kaynak hakkında bilgiler eklendi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük