japon yapıştırıcısı

entry68 galeri1
    26.
  1. bir kampta takıma yeni gelen çocuğun iç çamaşırına uyguladığımız fakat sonra pişmanlıktan 5 gün kahkaha atmamızı sağlayan ulvi güç.
    0 ...
  2. 27.
  3. arkadaşa ikram edilen bisküvü arasına sürüldüğünde dayak yemenize neden olabilecek madde. **
    0 ...
  4. 28.
  5. bazıları hava ile temas ettikten sonra yapıştırmaya başlar. tüpü ilk açıp kullandığınızda yapıştırıcılığı yoktur ama bir gün sonrasında 10 kaplan gücünde yapıştırıcı özellik kazanır.
    1 ...
  6. 29.
  7. japonların milli birlik ve kardeşlik projesidir.
    3 ...
  8. 30.
  9. ilginç bir şekilde mucidi bir japon değil harry coover adında bir amerikandır.
    3 ...
  10. 31.
  11. küçükken baş parmakla işaret parmağını birbirine yapıştırıp, sonra onları birbirinden ayırmak için saatlerce çekilen işkenceyi zevkli bir oyun zanneden çocuğun kullandığı yapıştırıcıdır. *
    1 ...
  12. 32.
  13. reklamlarda kendine ayagından tavana yapıştırmasını saglayan güçlü yapıştırıcılardan.
    0 ...
  14. 33.
  15. amerikalı harry coover tarafından bulunmuş ancak türk piyasasına japonlar soktuğu için japon yapıştırıcısı olarak bilinir. harry coover geçtiğimiz günlerde vefat etmiştir, toprağı hala kurumamıştır, bulduğu yapıştırıcı onu hayata bağlamaya yetmemiştir.
    1 ...
  16. 34.
  17. amerikan harry coover, ikinci dünya savaşı sırasında bir meslektaşı ile birlikte silahlarda kullanılacak sağlam bir plastik geliştirmeye çalışırken zamkın bileşiğini oluşturdu. kimyada cyanoacrylate diye geçen bu süper zamk türklerde japon yapıştırıcısı olarak bilinmektedir. aklınıza gelebilecek her şeyi yapıştıran, deriye temas ettiğinde sıcaklık hissi veren, buharı zehirli olan bu yapıştırıcı parmak izini yok etmek içinde kullanılabilmektedir.
    2 ...
  18. 35.
  19. japonları biribirine yapıştırmak için kullanılan bir yapıştırıcıdır. japonları kim neden yapıştırmak ister, orası anlaşılamamıştır.
    1 ...
  20. 36.
  21. insanoğluna bahşedilmiş bir güçtür. Kötü niyetli insanların eline geçtiğinde çok kuvvetli bir silah olabilir.
    0 ...
  22. 37.
  23. Şu beyaz eşyalarla beraber gelne köpüklerin üzerine sürüldüğünde tarifi zor,acımsı,tahriş edici bir koku yayar.nefes almakta dahi güçlük çekersiniz,boğuluyormuşsunuz gibi bir his yaratır.
    0 ...
  24. 38.
  25. vücudunuza; özellikle parmaklarınıza yapıştığında: parmak etlerinizi ısırarak arınmaya çalışırsınız.
    0 ...
  26. 39.
  27. çok etkili bir ilkyardım aracıdır. kesiklerde kanamaya hemen durdurur ve asla iz kalmaz.
    0 ...
  28. 40.
  29. elime damladığı zaman ölümüne korkuturdu beni bu meret. elim yanlışlıkla bir yere dokunacak da ömrümün sonuna kadar yabışlı kalacam sanırdım.

    ulan minnak çekikler kabusum olmuştunuz...
    0 ...
  30. 41.
  31. adında ırkçılık sezdiğim yapıştırıcı türü.

    (bkz: arnavut ciğeri)
    0 ...
  32. 42.
  33. Bulabileceğiniz en kullanışlı uhudur. Japon pazarlarında 1 liraya alabilirsiniz.
    0 ...
  34. 43.
  35. vietnamda yaralı askerlerin etlerinı yapıştırmak için kullanıldığı söylenir.
    0 ...
  36. 44.
  37. kül, karbonat, ince kum gibi ilavelerle daha da stabil hale gelebilen yapıştırıcı cinsidir.
    0 ...
  38. 45.
  39. tokyo'ludur. neyse efenim benim pek bi sevdiğim enteresan bir malzemedir. ele yapışınca çıkarması uhu gibi olmuyor ama bayağı zahmetli elden ayaktan sökmesi. ayaktan derken bugün ayağımı yere yapıştırdım kendisiyle de o yüzden neredeyse parke ayağımda kalacaktı o denli zor kurtardım topuğumu o kadar kaliteli ve güçlü yapıştırıcı işte.

    (bkz: 2020 tokyo olimpiyatları)
    1 ...
  40. 46.
  41. dostum kopyalamışsın ama tam yapışmamış sözünü bir daha duymak istemeyenlerin cebinden eksik etmedikleri kuvvetli yapıştırıcı çeşitidir.
    2 ...
  42. 47.
  43. küçükken korktuğum, şayet parmaklarımı birbirine yapıştırırsa bir daha parmaklarımı açamayacağımı düşündürüp kafamda korku filmi yarattıran yapıştırıcı.
    2 ...
  44. 48.
  45. japonları birbirine yapıştırır.
    0 ...
  46. 49.
  47. tek bileşeni Siyanoakrilat olan solvent* içermeyen havayla teması halinde çok çabuk kuruyan plastik bir tür yapıştırıcıdır. çok küçük gözenklere bile nüfüs ettiğinden hemen hemen herşeye yapışabilir.

    Siyanoakrilat, Harry Wesley Coover Jr. ve ekibinin 1942 yılında 2. Dünya Savaşı için askerlere net görüş sağlayacak plastik nişangah üretimine uygun madde arayışında temas ettiği her şeye yapışan bir formüle rastlamasıyla keşfedilmiştir*
    kısacası aslında amerikada bulunmuş olan yapıştırıcı, sırf ilk defa japon bir firmanın ürünü Türkiye'ye geldiğinden japon yapıştırıcısı olarak isim yapmıştır. amerikan yapıştırıcısı "Eastman #910"
    2 ...
  48. 50.
  49. patent icat edilmemişti de ürünü başkaları kolpalamasın diye mi böyle bir şey yapma gereği duymuşlar ? sorgulamak gerekir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük