en güzel yanıda bana göre adamların evleri,yuvaları yıkılmış.bir salonda beklerken bile cıkarıp kitap okuyorlar.en zor anlarında bile taviz vermiyorlar biz ise taviz vermeye yer arıyoruz.
biz böyle ahlaklı insanların bayrağını başka bir anlamda kullanarak dalga geçiyoruz ya. bizim japonlardan öğrenicek çok şeyimiz var. Bazı şeyler oruç tutmakla namaz kılmakla öğrenilmiyor işte.
(#11141257)
eksileyenlere yorum bile yapamıyorum böyle bir terbiyesizliği destekleyip desteklemek sizin vicdanınıza kalmış
biz böyle ahlaklı insanların bayrağını başka bir anlamda kullanarak dalga geçiyoruz ya. bizim japonlardan öğrenicek çok şeyimiz var. Bazı şeyler kemalizmle, laiklikle öğrenilmiyor işte.
cidden tebrik edilmesi gerekir.türkiyede öyle birşey olsa hırsızlık organ mafyaları taciz her şey olur kısaca.sağlık malzemeleri yemekler dağıtılırken bile insanlar ölür.
işte eğitimin önemi budur. (bkz: helal olsun)
doğru çıkarımdır. japonyada 1868 de ilk amerikan gemisi kıyılarına yanaşana ve onları kendileriyle ticaret yapmaya zorlayana kadar; ne kanun vardı, ne kovuşturma yapan bir polis teşkilatı. adamlar örflerine o kadar bağlıydılar ki, bir mallık yapan kendi cezasını kendisi veriyordu. misal hara kiri. misal sepuku. kanunları ancak bahsettiğimiz ticaret işlerini düzenlemek zorunda kalınca çıkardılar.
kaynak şeyapamadım şimdi, hoca derste anlattıydı bunları.
bugünün haberine göre ise; deprem sonrası yıkıntılar arasında bulunan 48 milyon dolardan fazla para ve 30 milyon dolar bulunan kasaları yetkililere teslim etmişler.
asırlardır aldıkları kültürel terbiyenin sonucu ve takdir edilesi ahlaktır. seviyorum ben bu çekik gözlüleri, evim bile onlarınkilerden özenerek sade. minimal ama dev gibiler.
toplumsal bir dayanışmanın, güvenin ve sağduyunun getirisidir. ibretliktir tabi, çünkü bize öyle geliyor, oysa tersten bakıldığında asıl ibretlik olan biziz, onların yaptığı çok normal. eğer görebiliyorsan ama!
kemalizmle tanışmamış olmalarından kaynaklanan ahlaktır. Zira binlerce yıllık ahlak anlayışları böylece dinamitlenmemiş ve olduğu gibi kalıp çağa uyarak gelişmiştir.
Bir kadından yardım almanın acizlik olduğunu düşünen samuraylar 16. yy da eşcinselliği başlatır, (kaynak : Eü japon dili edebiyatı japon kültürü dersi 1999). hakkatten de ibret alınması gereken bir durum.