akvaryumda uzun bir süre baktığım balık türüdür.
bende 8 tane vardı. o zamanlar prison break yayına devam ediyordu. ben de balıklarıma fox river 8'lisinin isimlerini vermiştim yani;
yüzerler. yüzgeçleri vardır. yem yerken dudakları oldukça ilginç bir hal alır. turuncu renk daha yoğun olmak üzere her rengi vardır. Zor ürerler. Zor yaşam şartlarına dayanıklıdır.
ölü taklidi yapabilen balıktır. geçen bir baktım suyun üstünde ters dönmüş,, kımıldamıyor. cama birkaç kez tıklattım, sonra düzelip hareket etmeye başladı. neyin peşinde anlamış değilim.
az önce yiğenime aldığım balıktır.koskoca akvaryumda tek başına kalmış öylece avare bir perişan dolaşmaktaydı kıyamadım aldım.şimdilik isim koymadık bir kahramanlık yapmasını ve kendi adını kendisinin bulmasını bekliyoruz.
ölümsüz balıktır. şahsen 5 ay suyunu değiştirmedim kendi boku içinde yaşadı hayvan. suyun içindeki görüş 5 cm falandı cama yaklaştığı zaman görebiliyordum.
ağzıyla hiç durmadan baloncuk yaparak, beni; kafayı mı tozuttu acaba benim güzel balığım diye düşündüren, ilginç bir balıktır. sürekli baloncuk yapıyor manyak. suyun üstü baloncuk doldu.
yem verildiği sürece, yedikçe yiyen balıktır. 2-3 gün içinde hemen ölen balıklardan değildirler. benim balık, bir yılı geçkin süre yaşamıştı mesela. daha da eve gelen çocukların akvaryuma elini sokup mıncıklamasına rağmen.
tavsiye olarak da şunları diyebilirim: günde iki kez, en fazla üç kez yem verin. akvaryumun renk değiştirecek kadar kirlenmesine izin vermeyin, temizliği ihmal etmeyin. akvaryumu temizledikten sonra balıkçılarda satılan tuzlar var, ya onlardan çok az (çay kaşının ucu ile) ya da normal tuz atın, tabi yine birazcık. suları çok soğuk olmasın, özellikle kışın arada bir sularına bakıp, ılık su ilave edin. bir de şu var akvaryumu çok su ile doldurmayın, yoksa bu şirin caponcuklar intahar edebiliyorlar, vallahi edebiliyorlar ya*... sadece bunları yapınca zaten balık epey süre yaşıyor...
akvaryum batırmaya birebir hayvandır.eğer çöpçü balıklarınız yoksa boku yeme olasılığınız yüksek çünkü büyüdükleri zaman filtre bile başa çıkamıyo onlarla.
en kral akvaryum balığıdır. bakımında kaliteli de farklı farklı yemler vermek, suyun yarısını haftada bir değiştirmek yeterlidir. ısıtıcıya gerek yoktur.
akvaryuma işeseniz, sıçsanız ,attırsanız bile yaşarlar.
yumurtlamalarını sağlamanın çok zor olduğu sazangiller ailesinden bir balık türü. çok küçük boyutlarda hayata merhaba diyen şeker yavruları büyütmek de annelerinin yumurtlamasını sağlamak kadar zordur. ayrıca bu sevimli fakat bir o kadar da garip olan hayvanların bulundukları ortam dar ise kuyruk, geniş ise gövdeleri gelişir.
bulunduğu ortamdan rahatsız olan ve bu yüzden kendi hayatına son verebilen balıktır diye okumuştum bir yerde. harakiri yaptığı için japon balığı denirmiş kendisine. ya akvaryumdan atlar ya da dibe inip midesini taşla doldururmuş. anlatacak çok hikayeleri olmalı bu balıkların...
en delikanlı akvaryum balığıdır. tipi de güzeldir bu ibişlerin.
ne suyun ısısından ne kirliliğinden çok etkilenmez. hareketlidir ve sevimlidir.
vatoz ve çöpçüler ile beslenmesi önerilir.ısıtıcı istemez.