sebep olduğu iddia edilen aptalca goller de olmasa 2010 güney afrika dünya kupası'nı izlemenin bir anlamı kalmayacak. en azından şu anda bakalım bu geri zekalı top hangi kaleciyi yakacak diye bekliyoruz.
yerden sektiğinde hız kazanan toptur. her pozisyonda oluyor bu. uzun bir topu bir de alamazsa oyuncu ve top sekerse yakalaması çok zor oluyor ondan sonra.
küçükken bakkallarda çeşitli renklerde satılan bir şut çektin mi patlayan toplar kıvamında olan ama vurunca patlamayanı.
yani bir alt seviyesi zaten deniz topu heralde.
hakkında şu yorumlar yapılmıştır:
lucas neill: top çok kötü, hakimiyeti zor. sürekli topa bakmak zorundayız.
Bu topla serbest vuruşta topu barajın üstünden geçiripte gol atacak ilk kişi, dünya futboluna büyücü olarak geçirilebilir. Zira top yerçekimine meydan okumakta...
top değil uçan balon. futbol topunun iyi atılmış sert şutlardan sonra vuran kişinin becerisine göre kısa bir mesafe katettikten sonra bir miktar düşüşe geçmesi gerekir. oysa bu top havalanıyor. şu kadar maç oldu bırakın uzaktan güzel bir golü, adam gibi bir şut izleyemedik. bu topu top diye yapan mühendisin, onaylayan fifa'nın aklına sokayım.
maçları izlerken ekrandan bile bir sorun olduğu açık topta. yani tabii ki her dünya kupası öncesinde topla ilgili eleştiriler gelir. fevernova için de çok falso alıyor bu yüzden uzaktan çok gol olur deniyordu ama o, bu kadar eleştirilmemişti. maçlarda benim gördüğüm ise şu; top resmen uçuyor.