evet kemalizm kavramını bir türlü paylaşamayan iki partinin karşılaşmasını yapıyoruz. biri sol cenahın alternatifi diğeri ise sağ, ikisi de atatürkçü, ikisi de ulusalcı. iki partiye de, sevaplarıyla, gübahlarıyla değerlendirelim. aydın(!) atatürkçü arkadaşlarımızı ikilemden kurturalım.
bu karşılaştırmanın galibi, yorumlar gelmeden belli sanırım. tabiki de, ak parti.*
birinin başında adam vardır. diğerinde ise koca bir hiç. işçi partisi daima maşa durumundaydı ve hâla da öyle. şundan adım kadar eminim ki bir adam medya tarafından desteklenmiyorsa o gerçekten vatansever siyasetçidir. osman pamukoğlu da bunlardan birisidir.
ne yazıkki %10 barajı olduğu için her iki parti de meclise giremeyecektir.aslında bir partiyi tanımanın en iyi yolu meclisteki performansını görmektir.ama bu antidemokratik baraj sistemi oldukça bu partilere verilecek oylar yine atatürkçü gözüküp küresel elite ve akp'ye yedek lastik olan y-chp'ye gidecektir.yoksa her iki partinin de mecliste temsil edilmesini isterim.
bu partiler için sağ sol yoktur. atatürk vardır, ordu vardır, türk vardır. bu kadar çok etnik çeşitliliğin olduğu bir ülkede yaptıkları siyaset kendi eksenleri etrafında olan 2 particiktir.
ususalcı çizgide iki atatürkçü partidir. iki parti kesinlikle faşist değildir, türk milliyetçisi ve atatürkçü bir partidir. atatürkü sevmek, vatanı/türk bayrağını savunmak ne zamandan beri faşizm olmuştur?
işçi partisinin örgütlenmesi daha iyidir. işçi partisinin aydınlık günlük gazetesi, ulusal tv yayın organı, bilim ve ütopya gibi aylık çıkarttığı dergi vardır, kaynak yayınlarının bir bölümü işçi partilidir, türkiye gençlik birliği işçi partisi'ne yakınlığı ile bilinir. fakat bu gibi yayınlar, gazeteler kesinlikle parti propagandası yapmamaktadırlar; ilk defa aydınlık okuyan bir insanın ya da ulusal tv izleyen bir insan bu yayın organlarının işçi partisi olduğunu bilmez.
tek ortak amaçları vardır: vatanı savunmak ki türkiye gençlik birliği de aynı amacı güder. içlerinde sadece işçi partili değil, bütün partililerin yurtsever gençlerini aynı çatı altında toplamıştır. kimse bu yayın organlarının parti propagandası yaptığını savunmaz, savunamaz çünkü öyle bir ibare yoktur.
hepar ise, ip gibi bu özelliklerden yoksun bir partidir. partinin başında yıllarca pkk ile baş etmiş efsane komutan osman pamukoğlu vardır. her konuşmasında ''yaşasın türk milleti, yaşasın vatan'' demeçleri vererek her zaman gönlümüzde ayrı yeri olmuştur.
bu iki partiye faşist damgasını vuran zihniyetlere sormak gerekir;
vatan bölünmesin demek ne zaman faşizm olmuştur?
türk bayrağını her yerde savunmak ne zaman faşizm olmuştur?
ulu önder'in izinden gitmek ne zamandan beri faşizmdir?
kurtuluş savaşına sahip çıkmak ne zaman faşizm olmuştur?
abd ye karşı çıkmak ne zamandan beri faşizmdir?
misak-i milliye sahip çıkmak ne zamandan beri faşizmdir?
vatan sevmenin neresi faşizmdir?
diyebilirsiniz ki partinin genel başkanı doğu perinçek apo ile görüşmüştür. kulaktan dolma bilgilerle herkes yalan yanlış bilgiler yazmaktadır. doğu perinçek o yıllarda 2000'e doğru derginin yayın yönetmenidir, ki fotoğrafları kendi dergisinde kendi yayınlamıştır. yani perinçek, o yıllarda partinin başında değil, sadece bir gazetecidir ki görüşen ne ilk gazetecidir ne de son gazeteci olacaktır.