işten tazminat alarak ayrılmanın yolları

entry10 galeri0
    10.
  1. şu sıralar aklımdan geçirmiyor değilim. mental olarak çok yoruldum...
    0 ...
  2. 9.
  3. Şirkette ki pozisyon çok önemli bir noktadan sonra kovulmak neredeyse imkansızlaşıyor.
    0 ...
  4. 8.
  5. Eski perfonsını düşür.

    Yöneticiyi seni kovması için tahrik edici davranışlar sergile.

    Git yüzde yüz zam iste sinirlerini boz.

    Edit: şirketin açığını yakalayıp şikayet edeceğini söyle en son olarak muhakkak vergi kaçırıyodur.
    1 ...
  6. 7.
  7. Patronun havuzdayken havuza işe.
    -kovirmisen ağam?
    -kovmirem ulen kovmireemm
    5 ...
  8. 6.
  9. yasa şu haliyle tamamen işveren lehine olduğundan işten ayrılmadan önce bir kez daha düşün..
    1. kanun ve kurallar çerçevesinde kendini kovdurtmaya çalış. ama kanun dışı olaylar olmasın. para alıcam derken para verirsin ona göre.
    2. eğer işin sağlığını etkiliyorsa ve bunu raporla kanıtlarsan direkt olarak ayrılabilirsin. en fazla itiraz ederler ama haklıysan bişey olmaz.
    3. mobbing dedikleri yıldırma politikası yapılıyorsa ki türkiye'de en çok bu uygulanır, bunu belgeyle kanıtlaman gerekir. belgeyle nasıl kanıtlanacaksa artık. veya şahit bulman lazım. şahitler sayesinde mobbing davaları kazanılıyor.
    4. rapor filan almaya kalkma onun da yasal süresi var. alacaksan en kritik günlerde al ki patronun anlasın senin için o işyerinin bi anlamı kalmadığını.
    5. hepsinden önce konuşmaya çalış. "ben seni göndermem, sen istifa et" diyen de olur, "ihbar da veriyorum" diyen de. herkes piç değil sonuçta.
    1 ...
  10. 5.
  11. Müşteri ilişkili bir işin varsa müşteri seni şikayet etsin zaten kovuyolar başıma geldi oradan biliyorum tazminatta aldım.
    3 ...
  12. 4.
  13. işe girer girmez başlaman lazım bunlara.

    her gün mesaiden tam çıkarken kendi kişisel mailine şirket mailinden mail at çıkıyorum diye. ek mesai kaydı yapmış olursun böylece. ip belli server belli saat belli. mahkemede işe yarar. kimseye de haber verme.

    işten ayrılacağın zamanda da gidip konuş. anlat derdini. hakkın olan bir şeyi istiyorsun sonuçta. sana çıkmamış bir piyangoyu istemiyorsun. iste verirler genelde. kimse hayvan değil.

    vermezlerse mahkemeye git. mailleri çıktı al göster. avukatları bunu görünce anlaşır zaten seninle. mahkeme 2 sene sürer ama kazanırsın.
    2 ...
  14. 3.
  15. son yıllarda yasalar tamemen işveren lehine efendim.
    devlet bakıyor işveren daha çok vergi veriyor, hoppp ondan yana!

    işyerleri tazminat konusunda hassas, hiçbiri verme taraftarı değil.
    mahkemeler uzadıkça uzuyor.
    durum vahim! kendinizi attırma yolunu deneyin.
    başka çaresi yok!
    2 ...
  16. 2.
  17. Mevcut yasalarla çok zor olan yollardir.
    iş kanununun neredeyse tamamen ışveren lehine olması, haklı durumdayken bile işçiyi sıkıntıda bırakmaktadır.
    işverenin muhakkak açığı olabileceği gıbı işçinin de mutlaka açığı vardır, olmaktadır. Işveren herhangi bir sebeble işçiden savunma alır ve 6 gün içinde haklı olarak iş akdini fesheder. mahkemelerin her ne kadar işçi lehine olduğu söylense de, mahkeme sürelerinin minimum 2 sene olması bunun aksini gösteriyor.
    Bi de siz siz olun böyle bir durumda sakın bimer yoluna gitmeyin. Tecrübe ile sabittir.
    2 ...
  18. 1.
  19. bir işyerinde en az 1 yıl çalışarak kıdem tazminatına hak kazanan kişinin emeğini alarak işten ayrılması olayıdır. Sözlükte üzerine gidilmemesi enteresan olan konudur. Bu konuda sıkıntı yaşayan, uzun süre çalıştığı firmayı yalnızca "tazminatım yanmasın" diye bırakamayan eminim ki yüzbinlerce kişi var. Yöntemleri var elbet fakat herkesin çalıştığı iş kolu farklı. Ortam, yönetici, yönetim şekli, işyeri disiplini gibi faktörler önemli.

    Öncelikle çıkmayı kafaya koyduysan ve tazminat alman mutlaka gerekiyorsa panik yapma sevgili kardeşim. Sakin ol. Benim başarılı olduğum 3 dal var aktarayım.

    1-) Öncelikle müdür veya patronunla oturup konuşmayı dene. Bazen sadece durumunu söylemen yetebiliyor sonuçta herkes insan.. Neler söyleyeceğini içinden şöyle bi tekrarla. Bu imkansız, onlar öküz gibi insanlar diyorsan o zaman 2. şıkka geçelim.

    2-) çalıştığın firma sendikasız ise hemen git sendikaya kaydol. Sendikadan çok korkar bunlar. sömürmek varken neden sendikaya geçsinler ? Sendika senin anayasal hakkındır unutma. Sendikaya kayıt ol ve üyelik bilgi formunu ellerine ver anında çıkartırlar.. Olmaz diyorsan son şansın 3. şık.

    3-) Hukuka aykırı bir açıkları mutlaka vardır onu yakalayabilirsin. Mesailerin elden ödenmesi, ssk primlerinde mesailerin yansıtılmaması, geç maaş ödenmesi vs. gibi sorunlar senin tazminatlı çıkış verdirilmesi hakkını doğurur. bu gibi bir durumdan şikayetçi olduğunu bildirerek çıkarılmayı talep et.

    edit: farklı bir sektördeysen ve bunlar olmaz diyorsan bana dön, elimden geldiğince yardım ederim.
    10 ...
© 2025 uludağ sözlük