bazen dürbün satarlar,
bazen mısır bazen hıyar...
bazen motorlu testere satarlar,
bazense elektrikli traş makinası...
amaç aynıdır, yutulacak bi-iki lokmadır.
tüm etkenlerini iyi kullanırsa iş adamı, bir ceo olması muhtemel adayıdır gözümde. ele geçen paranın belirsizliği her zaman kotayı yüksek tutmaya yarar işportada.
nerede bir kalabalık görse hemen tezgahı kuran rasyonel insan. an itibariyle, tahliye olanları karşılamak amacıyla cezaevinin önünde birikenleri hedef müşteri kitlesi olarak belirlemiştir.
işportacı, bence türk insanının iktisadi rasyonalitesinin en göze çarpan gerçekliğidir. helal olsun.
insan kalabalığının, kişilerin çok geçtiği yerde yol kenarında kurulan satıcılardır. belediye ye bağlı olduğu gibi izin olarak(evet tescilli meslekdir), kanunsuz çalışanlar da vardır. kanunsuz olanlar denetlenmelidir, çünkü işportacının oraya yerleşmesi için mafya yardım edebiliyordur, haraç alabiliyordur..
new york ta da yaygınlaşmışlardır. abd istanbul büyükelçisi, istanbul da işportacılar odasına başvurmuştur. sebebi bunlarla mücadele, kontrol altına alma falandır..
çok işlek olmayan yerler de güvenliği sağlıyor olabilirler ama diğer yerler de yaay trafiğini eksiltebilirler. hem memnun olmayıp bu durumdan, hem kötü yerler de kurulan işportacılardan alış-veriş yapmak, insanın iki yüzlülüğünü, menfaatçiliğini gösterir.
işportacı sakin bir yer de ise yaya trafiği olarak, alış-veriş yapmakta sakınca yok diye düşünüyorum...
Ama nerede ne satılır, hangi parti mal tutar onu önceden kestirmeniz gerekir.
Algısı vergisi olmadığı için dükkanı olan esnaflar tarafından pek sevilmezler*
Halkın yanında olan insanlardır.
Arkadaş bir mağazada markette sırf abbate veya adidas olduğu için bi çorap 3.5- 4 tl aynı kalite çorap işportada 3 tanesi 5 lira.*
Çorap demişken ver sloganı abicim;